POPULISME IEFTINE MARCA PNL !

Dincolo de manifestatiile si mitingurile de protest organizate in ultimul timp in Romania, intalniri in care fiecare dintre organizatori se intrec, care mai de care, in cifre, auto aprecieri, amenintari impotriva celorlalti si de multe ori chiar si in jigniri si injurii de cea mai joasa speta, am sesizat faptul ca “intrecerea se da” si intre parlamentari. Acestia din urma se intrec in promovarea unor propuneri legislative populiste, care mai de care mai nastrusnice, asta ca sa nu le numim tampite !
Un exemplu elocvent este si propunerea de modificare a Legii 230/2007, venita din partea unui parlamentar PNL, sustinuta de parlamentari si de la celelalte partide parlamentare, modificare prin care se propune scutirea de la plata cheltuielilor de intretinere a copiilor intre 0-7 ani (100%) si 50% a celor cuprinsi intre 7-14 ani. Aceasta propunere de modificare ar afecta serios activitatea Asociatiile de Proprietari si viata si asa agitata a cetatenilor care locuiesc la bloc!

Noi credem ca propunerea este una populista (de data aceatsa “de tip” PNL), este una ridicola si aberanta. Credem ca parlamentarul respectiv nu are habar “cu ce se mananca” viata la bloc si nu are nici cea mai vaga idee ce efecte nocive ar produce o astfel de reglementare. Dupa ce ce ca avem deja o mare problema de convietuire civilizata, in pace si buna intelegere la bloc, acest tip de reglementare populista ar produce un scandal imens intre cei mai tineri si cei mai in varsta, cei care nu mai au copiii acasa si cei care au copii mici si care fac parte din cele doua categorii de varsta la care aceasta propunere de modificare se refera, respectiv, 0-7 ani si 7-14 ani.
Comunicam dar pe aceasta cale tuturor parlamentarilor de Brasov, indiferent de “culoare”, faptul ca suntem categoric impotriva unei astfel de modificari a legii 230/2007 si speram ca aceasta sa “nu se intample” !

Federatia Asociatiilor de Proprietari

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: