Pompierii brașoveni se întorc acasă din Grecia

După 8 zile în care au participat la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia, pompierii români se întorc acasă.

Misiunea celor 108 pompieri, dintre care 10 brașoveni s-a încheiat mai repede cu două zile, deoarece incendiile de vegetație au fost aduse sub control.

Salvatorii vor ajunge astăzi acasă și vor fi întâmpinați de premierul Florin Cîțu, de ministrul de Interne Lucian Bode și de șeful DSU Raed Arafat.

„Începând cu ziua de azi, echipele de intervenție din alte țări, venite în sprijinul pompierilor eleni prin Mecanismul de Protecție Civilă Europeană, au fost demobilizate, situația fiind sub control.

Mulțumim populației, autorităților și pompierilor eleni pentru modul în care i-au primit pe colegii noștri și pentru sprijinul acordat pe durata misiunii acestora pe teritoriul Greciei. Totodată, mulțumiri și colegilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă pentru sprijinul și colaborarea.
Împreuna cu pompierii noștri au trecut granița și cei 25 de pompieri din Republica Moldova cu utilajele lor.”, a menționat Raed Arafat pe pagina sa de facebook

Presa străină,  autoritățile și localnicii au apreciat efortul depus de cei 108 pompieri care s-au luptat cu flăcările din țara lor:

„Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”.
Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.
O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul.
În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.
Mulțumim, Grecia!”, s-a scris pe pagina de Facebook: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: