Politistii locali si comisarii Garzii de Mediu au iesit la gratar

S-a dat startul sezonului de grătare în Brașov! Acesta este și motivul pentru care echipe mixte de polițisti locali și comisari de la Garda de Mediu au inspectat în acest week-end toate locurile de picnic amenajate în municipiu. Mai mult decât atât, au fost verificate și spațiile de grătar înfiintate ad-hoc de persoane care au fost depistate de-a lungul timpului că încălcau legislația în domeniu. Totodată, Garda de Mediu a derulat o serie de verificări tematice și în județ. Cu această ocazie, echipele mixte de control – Poliția Locală Brașov si Garda de Mediu – au identificat persoane care au făcut gratare în locuri improprii acestei activități: la pădure în Noua, dar și în marginea cartierului Valea Cetății, pe zona verde, în proximitatea pădurii. Oamenii au primit avertismente scrise, iar la o a doua abatere fiind pasibile de amenzi usturatoare.

Reprezentanții celor două instituții – în virtutea protocolului de colaborare – și-au propus ca și prin această acțiune să îi facă pe brașoveni să conștientizeze riscul utilizării focului deschis, dar și să informeze populația asupra faptului că activitățile de picnic sunt permise doar în locuri special amenajate, potrivit Legii 54/2012.

Reamintim că, în Brașov sunt trei sectoare destinate picnicului. Astfel de locuri sunt “La Iepure”, în Valea Cetății (64 de mese, bănci și vetre pentru grătar), Pietrele lui Solomon (35 de mese și vetre pentru grătar) și Lacul Noua (50 de mese, plus vetre pentru grătar). Cei ce se aventurează să facă grătare în alte locuri sunt pasibili de amenzi, iar conform legii picnicului sancțiunea poate ajunge până la 5.000 de lei. De asemenea, brașovenii care vor să meargă la iarbă verde în aceste locuri special amenajate trebuie să aibă un comportament civilizat și să păstreze perimetrul destinat picnicului în bună stare, amenzile pentru distrugere fiind între 100 și 500 de lei.

Menționăm că reprezentanții Gărzii de Mediu au verificat și locurile de picnic și din județ, unde au descoperit că oamenii ieșiți la iarbă verde respectau întocmai regulamentele în vigoare, motiv pentru care nu au fost aplicate sancțiuni, ci s-a facut doar informare cu privire la normele Legii 54/2012. Comisarii de mediu au acționat în regiunile amenajate pentru picnic, dar și în cele neamenajate din zonele Râșnov/Cheile Râșnoavei și Hărman/Podu Olt, precum și în arealul supranumit și Lempeș.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: