Acasă Social Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au aplicat amenzi în...

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au aplicat amenzi în valoare de 37.000 lei

0
  • Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au dispus confiscarea cantității de aproximativ 11 mc de material lemnos și efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori”.

La data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Voila au fost sesizați cu privire la faptul că în zona Ocolului Silvic Arpaș, a fost identificat un număr de 119 cioate tăiate ilegal, din diferite specii, precum fag, carpen, anin, salcie și salcâm.

În baza acestei sesizări, polițiștii au întreprins cercetări, care au condus la identificarea a trei bărbați bănuiți de comiterea faptei, din comuna Hârseni, județ Brașov, cu vârste cuprinse între 19 și 40 de ani. Cu ocazia verificărilor efectuate, în scurt timp, polițiștii au depistat și materialul lemnos tăiat ilegal, în cantitate de aproximativ 11 mc, acesta fiind depozitat în vecinătatea unui imobil din localitatea Hârseni.

Din datele obținute de polițiști a rezultat faptul că, potrivit unei înțelegeri verbale și în schimbul unei sume de bani, lemnul ar fi fost tăiat, sustras și predat de către cei trei bărbați, unei femei din localitate.

În urma celor constatate, polițiștii au dispus confiscarea materialului lemnos de proveniență ilegală, de esență fag, carpen, anin, salcie și salcam și predarea acestuia reprezentanților Ocolului Silvic Arpaș, în vederea valorificării ulterioare.

În cauză a fost deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăiere ilegală și furt de arbori”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat o amplă acțiune în scopul prevenirii și combaterii delictelor la regim silvic, care s-a desfășurat în mai multe locații de pe raza județului

În perioada 13 decembrie -14 decembrie a.c., polițiștii brașoveni au întreprins o acțiune cu efective mărite, care a avut ca scop atât verificarea provenienţei materialului lemnos și a trasabilităţii acestuia, precum și prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de materiale lemnoase, pe raza județului Brașov.

În cadrul acțiunii au fost verificate patru societăți comericale de profil și au fost controlate 259 de mijloace de transport. Rezultatele activităților s-au concretizat în aplicarea a 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37000 lei și confiscarea cantității de 94 mc de material lemnos, aproximat la valoarea totală de 31000 lei.

De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate au fost identificate și sunt cercetate 2 infracțiuni prevăzute de legislația silvică.

 

Acțiunile vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!