Polițiștii de la rutieră au ieșit la vânătoare de șoferi indisciplinați. Din 90 de permise reținute, 32 au fost pentru băutură

În scopul creșterii gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Brașov, în perioada 02.12.2019 – 08.12.2019, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu celelalte structuri de poliție rutieră și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au organizat și desfășurat acțiuni care au vizat prevenirea accidentelor de circulație rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Obiectivele acțiunii au fost:

 Combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
 Acordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept și pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public;
 Combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice;
 Respectarea normelor rutiere privind depășirea;
 Impunerea regimului legal de viteză;
 Verificarea legalității transportului rutier public de persoane și de mărfuri;
 Combaterea folosirii telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive mobile prevăzute cu funcția de înregistrare ori redare text, foto, video de către conducătorii de vehicule aflate în mișcare pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 877 sancțiuni contravenționale, dintre care 846 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.
Polițiștii rutieri au sancționat 385 de conducători auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 82 de pietoni care au săvârșit abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 90 de permise de conducere, dintre care 32 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 19 pentru efectuarea în mod neregulamentar a manevrei de depășire, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au retras 34 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost constatate 24 de infracțiuni la regimul rutier, respectiv 1 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 9 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 2 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
La acțiune au participat 265 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.
Pietonii trebuie să traverseze numai prin loc special amenajat sau după o asigurare temeinică pentru a evita accidentarea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: