Acasă Social Polițiștii de la ”economic” au descins la ”berar”. Au dat amenzi în...

Polițiștii de la ”economic” au descins la ”berar”. Au dat amenzi în valoare de 78.000 de lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic și Serviciului Investigații Criminale, au organizat și desfășurat o acțiune, în data de 9 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00 – 18.00, în cadrul unei serbări populare ce are loc în municipiul Brașov și la care au participat numeroși operatori economici.

Activităţile, pe care poliţiştii le-au desfăşurat, au urmărit verificarea respectării de către agenții economici, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse (alimentare şi nealimentare), a dispozițiilor legale în vigoare.

Astfel, în cadrul controalelor, polițiștii brașoveni au verificat 36 de operatori economici iar, pentru abaterile constatate, au aplicat 14 de sancțiuni contravenționale a căror valoare a fost de aproximativ 78.000 lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de aproximativ 6600 lei pentru nerespectarea prevederilor privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, s-a procedat la invitarea la sediul unității de poliție a reprezentanților legali a patru operatori economici, pentru care verificările vor fi continuate.