Polițiștii brașoveni fac percheziții în județele Cluj și Mureș într-un dosar penal de șantaj

Astăzi, 12 august, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Secția 2 Poliție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează 6 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Mureș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ”șantaj”- 6 fapte, ”înșelăciune” – 5 fapte și ”furt”, prin modul de operare ”acoperișul”.

Din cercetări a rezultat faptul că mai mulți bărbați ar fi împărțit pliante publicitare, prin care ar fi oferit servicii de reparații sau întreținere imobile, inducând faptul că ar face reduceri substanțiale pentru pensionari. Ulterior, aceștia ar fi solicitat prețuri exorbitante pentru lucrările efectuate și la final, prin șantaj, ar fi cerut sume de zeci sau sute de ori mai mari decât costul efectiv.

Prejudiciul astfel cauzat este de aproximativ 100.000 de euro.

Acțiunile se desfășoară în șase locații, în urma acestora urmând a fi identificate și ridicate mijloace de probă,  totodată efectuându-se toate activitățile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Polițiștii vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, alături de polițiști ai Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj și Mureș.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: