Polițiștii au găsit mașina într-un șanț pluvial, iar pe șoferul fără permis aproape în comă alcoolică

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință”.
În fapt, la data de 07 octombrie 2021, în jurul orei 01.20, polițiștii au depistat pe strada Lungă din municipiul Codlea, județul Brașov, o autoutilitară aflată în afara părții carosabile, în șanțul pluvial.
Din cercetările efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că autovehiculul a fost condus de către un bărbat din Republica Moldova, iar în urma producerii evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, fără victime.
Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,24 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoutilitara ar fi fost sustrasă spre a fi condusă pe drumurile publice.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: