Polițiștii au descins la comercianții de produse contrafăcute

În perioada 04.02.2019 – 07.02.2019 poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat mai multe acţiuni pe raza de competenţă, având drept obiectiv prevenirea şi combaterea infracţionalităţii din domeniul comercializării produselor piratate /contrafăcute, importate atât din zona continentului asiatic, cât şi din spaţiul intracomunitar.

 O acțiune a fost realizată în colaborare cu inspectori din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov şi cu poliţişti din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Braşov.

În cadrul acțiunilor au fost controlaţi un număr de 29 agenţi economici, iar ca urmare a verificărilor efectuate au fost constituite patru dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de ,,punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare“, faptă prevăzută de Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

 Cu ocazia verificărilor au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 239  articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, asupra cărora există suspiciunea că sunt contrafăcute, valoarea acestora fiind de aproximativ 17.000 lei.De asemenea, au fost aplicate un număr total de 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 şi ale Legii nr. 8/1996, în valoare totală de 17.500 lei, fiind dispusă ca măsură complementară confiscarea sumei de 1.634 lei.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: