Politicienii fac poze prin spitale, DSP prezintă deficiențele și anunță reorganizare

Șefii Consiliului Județean Brașov se pozează prin spitale, conducerea DSP prezintă deficiențele și anunță reorganizare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov recunosc public că spitalele de stat din Brașov sunt praf, au multe deficiențe. Dacă președintele Consiliului Județean Brașov preferă să facă aproape lunar poze și să se laude pe facebook cu echipamentele medicale din spitale, conducerea DSP îl aduce cu picioarele pe pământ și prezintă realitatea din unitățile medicale brașovene. Astfel, brașovenii au aflat realitatea crudă din spitalele subordonate Consiliului Județean Brașov, nu poveștile și laudele politicienilor.

 

”Situația generată de pandemia COVID-19 ne-a relevat încă o dată anumite deficiențe în funcționarea spitalelor de stat din județul Brașov și a readus în agendă necesitatea reorganizării unor unități sanitare. Această necesitate este motivată de mai mulți factori, între care:

– existența unor structuri spitalicești învechite, inadecvate, greu de modernizat;

– inadecvarea unor circuite, precum și precaritatea unor condiții igienico-sanitare aflate de altfel, în proces de monitorizare de către Direcția de Sănătate Publică a judetului Brașov în vederea conformării, chestiune reclamată și de pacienți;

– un grad insuficient de integrare a serviciilor medicale;

– situația juridică neclară a unor clădiri și terenuri unde funcționează unități spitalicești, faptul că există locații unde se cheltuie sume importante de bani pe chirii;

– imposibilitatea de a investi în reabilitarea și modernizarea unor spații, din cauză că sunt proprietate privată;

– un raport cost/ eficiență mult prea mare și indicatori reduși de utilizare a serviciilor medicale în cazul unor spitale (de exemplu, în cazul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, rata de utilizare a paturilor a fost anul trecut de aproximativ 59%)”, susțin reprezentanții DSP Brașov într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: