Politicienii din Brașov au reacționat la decizia MAI de a cenzura informațiile privitoare la evoluția numărului de îmbolnaviri de Covid-19

Politicienii din Brașov au taxat decizia Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de a le interzice prefecților din țară să ofere informații despre evoluția numărului de îmbolnaviri de Covid-19.

”În actuala criză comunicarea permanentă și corectă a instituțiilor publice cu mass-media este OBLIGATORIE.

Jurnaliștii sunt cei care ne pot ajuta să păstrăm echilibrul și calmul la nivelul populației în noul context. Ca acest lucru să se întâmple instituțiile publice responsabile trebuie să colaboreze cu ei ACUM!

SOMEZ Consiliul Județean Brașov, DSP Brașov și Prefectul județului Brașov să iasă cu informări publice permanente. Ei nu au înțeles că în aceste instituții lumina stă aprinsă până când se termină această criză?!

Nu au înțeles că ei sunt responsabili de sănătatea brașovenilor și trebuie să iasă public zilnic, să prezinte situația și să ia măsuri?

Răspunsul în acest moment este NU!

Vreau să le mulțumesc jurnaliștilor brașoveni pentru sprijinul pe care ni-l acordă nouă tuturor în aceste momente grele în special prin transmiterea informațiilor legate de prevenție și protecție.

Liberalii care conduc Brașovul TREBUIE să răspundă cât mai prompt la cerințele scrisorii deschise lansate de mass-media”, a spus Marian Rasaliu, președintele executiv al PSD Brașov.

O reacție a avut și Pro România Brașov care a publicat un mesaj pe pagina de facebook.

”Un stat responsabil are datoria de a fi onest cu cetațenii sai!
Un stat responsabil NU are dreptul de a ascunde adevarul, indiferent cât de neplacut este acesta! Un stat responsabil are obligația de a-și servi cetățenii prin instituțiile sale, nu de a cenzura informația!
Un stat responsabil comunică in mod asumat, mai ales în perioade de criză precum cea pe care o traversam acum. Solicităm Guvernului României să nu cenzureze informațiile privitoare la evoluția numărului de îmbolnaviri de Covid-19 si să comunice permanent măsurile pe care le adopta pentru gestionarea situației.
Noi, cetațenii care formăm statul, trebuie să dăm dovada de responsabilitate și să ajutăm institutiile care ne servesc, asa că #stamacasa. ”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: