Acasă Actualitate Politica la Brașov! PNL și AUR cresc, PSD e pe nicăieri, PMP...

Politica la Brașov! PNL și AUR cresc, PSD e pe nicăieri, PMP se pregătește, iar USR e pe tobogan

0

Partidele politice se pregătesc deja pentru alegerile locale. Cea mai activă formațiune politică pare de departe PNL, bineînțeles, prin vocea președintelui Adrian Veștea.  Aeroportul rămâne AS-ul din mâna PNL. Este cert că în momentul de față, la nivel de municipiu, președintele liberalilor stă de departe cel mai bine la capitolul imagine, încredere, sondaje, orice. Din păcate, tot PNL-ul stă într-un om, ceea ce înseamnă că este o problemă la nivel local. Un avantaj ar mai fi dat și de Gabriel Andronache, deputatul care la nivel național se mișcă foarte bine. Vine din urmă și medicul Cristina Vecerdi. Din păcate, senatorul Mihai Veștea a intrat într-un con de umbră.

 

USR trăiește încă de pe urma alegerilor din 2020, primarul având încă un electorat activ din rândul tinerilor, dar pierde teren în alte zone. PSD, la nivel de conducere este, ca întotdeauna, pe nicăieri față de PNL, liderii fiind invizibili pe plan local. Singurele portavoci de pe local sunt Lucian Pătrașcu și Alexandra Crivineanu.

În rest, praf tot. La Consiliul Județean aceleași personaje care au fost și în trecut și care numai opoziție nu fac. Deci nu poate cineva să acuze că a greșit o dată. Se pare că se perpetuează greșeala, iar unii oameni sunt ținuți în spate din alte motive, dar clar care nu aduc beneficii partidului. La Parlament, noroc de deputații Ana Predescu și Marian Rasaliu.

Rămâne de văzut dacă și conducerea din București va accepta ”mediocritatea” ca până acum, sau va dori ca după ani și ani, PSD să fie perceput ca un partid de încredere, un partid cu lideri bătăioși, activitate bună.

PMP construiește, prin noua conducere, dar încă lipsesc ”cadrele”. Este nevoie de resursă umană, problemă cu care se confruntă toate partidele politice. De ce, tot din cauza ”greilor” din politică care au dezamăgit prea mult, iar lumea acum se ferește de acest domeniu. Luptătorul anticomunist Florin Postolachi are o șansă să închege o organizație la nivel de județ alături de fostul ministru Gheorghe Ialomițianu și Ovidiu Sârghie.

La Pro România situația este confuză, nu se știe încă viitorul lor, dar clar că actualii aleși locali și județeni se vor regăsi în alte formațiuni politice. Cel mai sigur la PNL, pentru că PSD a tratat cu superficialitate de fiecare dată relația cu stanga locală.

Și UDMR se pregătește de o revenire pe scena politică, după ce la ultimele alegeri a pierdut la mustață obținerea de mandate la Consiliul Local Brașov și Consiliul Județean.

Pe lângă aceste partide, mai sunt PER, NOI, dar și APP. Este greu însă de crezut că vor reuși să obțină cele 5 procente pentru a intra în CL sau CJ. Există șanse ca până atunci să apară și alte persoane, alte partide care au șanse, orice este posibil.

Cu siguranță partidul care va pierde cel mai mult va fi USR, cel care, prin oamenii săi, a spus una în campania electorală, dar au făcut alta când s-au văzut pe funcții. Vorba deputatului Ilie: ”Voi ați crezut?”, referindu-se la promisiunile din 2020.

AUR va fi surpriza de la următoarele alegeri, dar nu pentru că au oameni de calitate la nivel de județ sau la nivel național, ci pentru că PSD și PNL iau decizii în defavoarea românilor, mai ales a celor din mediul privat care trebuie să plătească costurile măririi salariilor la bugetari.

Pentru că PSD, PNL și UDMR nu au înțeles că privatul ține în spate statul, dar tot pe el pune biciul, cum a fost și cazul măririi de taxe și impozite. Un exemplu este creșterea de la dividende. De agențiile de stat nu se atinge nimeni, unde sunt salarii enorme comparativ cu mediul privat, dar nici de indemnizațiile din CA-uri, care sunt o adevărată sfidare la adresa românilor de rând. Când se dau indemnizații plecând de la 1000 de lei până la mii de euro, înseamnă bătaie de joc. Social-democrații, pentru că ei au dat aceste pomeni, nu au înțeles că trebuie reduse aceste indemnizații, să rămână sume simbolice.

De asemenea, directorul instituției să nu fie și membru în CA, deci bani încasați pentru același lucru. Guvernanții nu au înțeles că pensiile speciale trebuie să dispară, iar judecătorii, polițiștii și militarii să nu mai plece la pensie la 43 de ani sau 50, cum s-a întâmplat. Aceștia ar trebui să rămână ”pe poziții” până la 60 de ani, așa cum muncește toată lumea, mai ales că au și facilități enorme.