Poliția Brașov s-a autosesizat în cazul semnalat de Transilvania365. Pe fir a intrat și OPC (FOTO)

Poliția și CRPC Brașov s-au autosesizat în urma articolului publicat de Transilvania365 referitor la elevii brașoveni care au suferit arsuri la nivelul ochilor din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Astfel, ambele instituții fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cine se face vinovat.

La data de 05 februarie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov-Secția 5 Poliție Brașov s-au sesizat din oficiu cu privire la un incident, care ar fi avut loc într-o unitate de învățământ din mun. Brașov.
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov s-a constituit echipă operativă formată din polițiști de investigații criminale, ordine publică-proximitate, criminaliști și lucrători din cadrul Serviciului Arme, care a stabilit faptul că, mai mulți elevi din ciclul gimnazial ar fi manifestat o stare de iritare la nivelul ochilor, în timp ce se aflau într-o sală de curs în care era amplasată o lampă cu ultraviolete pentru sterilizarea aerului. 
În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă
„, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a spus Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

De asemenea, în urma articolului publicat de Transilvania365 s-a autosesizat și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la problemele de la școala numărul 11 din Brașov, instituția noastră s-a  autosesizat și am desfășurat un control la această unitate de învățământ. Ca și informații preliminare putem să vă spunem că am descoperit lămpile respective folosite de unitatea de învățământ și care cel mai probabil sunt cauza problemelor medicale apărute la elevii acestei școli. Conform atenționărilor existentă pe respectivele aparate elevii nu ar fi trebuit să fie expuși în clasele de curs în momentul în care acestea funcționau”, a precizat Sorin Susanu, șeful OPC Brașov.

Cititi si EXCLUSIV. Zeci de elevi de la o școală din Brașov acuză arsuri și usturimi în zona ochilor. Mulți au ajuns deja la medic. De vină ar fi un aparat cu ultraviolete lăsat în sala de clasă (FOTO)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: