Politia alaturi de elevi, pentru siguranta lor!

Pentru fiecare elev, părinte şi cadru didactic, un nou an de învăţământ reprezintă o nouă provocare. Siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi pentru acest nou an şcolar, o prioritate pentru Poliţia Română.

 

În perioada 12-29.09.2017 se desfășoară la nivel național Campania ”Școala în siguranță” ce are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor aflați la debutul anului școlar în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale. Activităţile desfăşurate  în unitățile de învățământ  și zona adiacentă acestora vor viza prevenirea incidentelor care ar putea perturba procesul de învăţământ, precum şi descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor legale.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, recomandăm elevilor:

  • În calitate de participanţi la traficul rutier (pieton, biciclist etc.), respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere.
  • Traversați fără să alergați și numai după ce în prelabil v-ați  asigurat că șoferii v-au      văzut și au oprit;
  • Circulați cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri, traversați pe trecerea de pietoni pe lângă bicicletă;
  • Evitați să ascultați muzică la căști și fiți atenți la drum.

 

       #ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: