PNL vs USR. Primăria Brașov plătește o firmă să realizeze un proiect. Cu ce e de vină firma respectivă sau proiectantul dacă instituția a solicitat proiectarea unui drum?

Drumul forestier Gorița a aprins spiritele pe scena politică din Brașov. Totul după ce liderii PNL au început să se laude într-o conferință de presă cu amenajarea unui drum forestier care implică automat și tăierea unor arbori. Imediat a intrat în ”horă” USR, prin vocea senatorului Allen Coliban. Acesta a atras atenția că proiectul nu este unul tocmai bine intenționat. Astfel că s-au strâns peste 13.000 de semnături, nicidecum 6000 cum susțin cei de la PNL, pentru ca drumul să nu fie realizat. Între timp, pe fir intră și iubitorii de biciclete care nu sunt de acord cu mișcarea Primăriei Brașov, mai ales că nici nu au fost consultări publice în acest sens. A fost organizată chiar o plimbare a bicicliștilor prin pădure vizată.

În replică, PNL a procedat la fel, doar că și-a invitat membrii de partid și simpatizanții la o plimbărică prin pădure, mulți fiind în pantofi…fără nicio legătură cu plimbatul pe munte, de altfel, o parte dintre ei nici nu știau ce caută acolo. Nu mai spunem de prezența directorilor instituțiilor subordonate Consiliului Local, acolo unde PNL deține majoritatea.

La scurt timp, USR a anunțat organizarea unei dezbateri publice pe subiectul ”Gorița”. Așa a început un adevărat război al declarațiilor între PNL și USR, fiecare prezentându-și propria variantă. Mai mult decât atât, zilele acestea s-a aflat că persoana care a proiectat drumul este membru USR. Liberalii au profitat de acest aspect și au început să trimită săgeți către USR reprosându-le acest lucru.

Totuși, cu ce ar fi de vină un proiectant sau o firmă pentru că a primit un contract să demareze un proiect de amenajare a unui drum forestier mai ales că persoana respectivă nici măcar nu era membru USR la acel moment? Și dacă ar fi fost membru, care este faza, nu aveau voie colegii din partid să solicite lămuriri cu privire la un drum pentru că întâmplător cel care a întocmit proiectul este userist? Da, așa se practică la mai toate partidele, dar asta nu trebuie să fie o regulă. Dacă nu era acest proiectant ar fi fost altul, iar drumul tot această soartă ar fi avut-o, ce s-ar fi schimbat?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: