PNL vrea o campanie “corectă” . Ce au declarat candidații la parlamentare

Organizația PNL Brașov a organizat miercuri, 11.11.2020, o conferință de presă la sediul partidului.

La întâlnirea cu reprezentații mass-media au participat candidații la Camera Deputaților Cătălin Viorel Nan, Gabriel Andronache și Ionuț Sorin Banciu, Ciprian Sterpu, candidat pentru Senat, dar și Todorică Șerban, secretarul general al organizației PNL Brașov și vicepreședintele al Consiliului Județean Brașov.

Cătălin Viorel Nan a vorbit despre planurile organizației PNL Brașov pentru alegerile parlamentare.

PNL vrea să continue, împreună cu viitori parlamentari, dezvoltarea municipiului și a județului Brașov. Ne propunem să avem o campanie corectă, în care comunicarea principală să fie cu alegătorii și mai puțin cu adversarii politici.

Fiind o campanie atipică, este mult mai important să ne concentrăm pe alegători, pentru că ei vor fi beneficiarii principali în urma acestei campanii și vrem ca în această perioadă să le oferim ocazia să ne cunoască mai bine, să știe care este CV-ul și experiența profesională a fiecăruia din noi, candidații PNL pe listele pentru Camera Deputaților și Senat. După 6 decembrie, majoritatea parlamentară este cea care trebuie să pună în aplicare proiectele de dezvoltare strategică a municipiului și județului Brașov.

Este clar că România va avea în acest an o guvernare de dreapta, iar PNL va fi câștigătorul acestor alegeri, pentru că PNL a demonstrat într-un an de când este la guvernare că știe, poate și vrea să dezvolte România. Alegerile de pe 6 decembrie sunt despre dezvoltare, pentru că după 30 de ani de zile, România se află în fața unei oportunități imense, reprezentată de cele 80 miliarde euro alocate țării noastre pentru dezvoltare  în marile sistemele publice, de la educație la infrastructură.(…) Și la Brașov, PNL a demonstrat că știe să atragă fonduri europene, fiind garantul dezvoltării municipiului și județului.

Cu sprijinul brașovenilor, confirmat la alegerile europarlamentare, prezidențiale și locale, vom reuși să scoatem definitiv din Parlamentul României penalii lui Dragnea și să redăm românilor un Parlament legitim, cu oameni corecți, drepți și profesioniști, așa cum sunt cei de pe lista PNL Brașov.

La rândul său, deputatul Gabriel Andronache, a vorbit despre modificarea Legii Pensiilor în favoarea locuitorilor comunei Feldioara: ”E important ca brașovenii să știe că unele soluții pentru ei vin din Parlament, prin activitatea de legiferare și bineînțeles, printr-o bună comunicare și strânsă colaborare cu autoritățile locale.

Astfel, la propunerea domnului Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului județean și a domnului Sorin Taus, primarul comunei Feldioara, am depus, în 2017, un amendament pentru modificarea art.(5) al art.65 din Legea  pensiilor nr.263/2010 care a fost adoptat acum de Parlamentul României.

Pentru că locuiesc într-o zonă afectată de poluare timp îndelungat, locuitorii comunei Feldioara vor ieși la pensie cu 2 ani mai devreme, ca urmare a acestei modificări legislative. De aceeași prevedere va beneficia și populația care se află pe o rază de 8 km în jurul sitului care constituie sursa poluării.

Mă bucur că, după 3 ani, și după ce legea a fost respinsă de Senat, această situație a fost reglementată, în beneficiul cetățenilor. Brașovenii rămân prioritatea mea ca parlamentar.

 

Ciprian Sterpu, candidat PNL Brașov pentru Camera Deputaților a abordat un subiect de actualitate din presa națională, care face referire la Brașov – CV-ul primarului Allen Coliban: ”În aceste momente de criză sanitară și economică prin care trece România, oamenii au nevoie de soluții și de asigurări că vom trece cu bine peste această perioadă.

În politică este nevoie de oameni noi, și eu fac parte din această categorie, este nevoie să clădim încrederea în clasa politică. Această încredere o putem construi prin soluții, prin muncă, prin seriozitate și, mai ales, prin integritate. Vreau să subliniez că în această campanie electorală nu vom folosi această situație neplăcută prin care trece primarul Brașovului. Nu vom căuta un avantaj politic pentru că brașovenii au nevoie de stabilitate și de siguranța proiectelor. Avem nevoie de mai puține scandaluri pentru că Brașovului îi trebuie o administrație care lucrează în interesul lui, de aleși care pun oamenii pe primul loc. (…) Am văzut că domnul Dunca de la PSD și-a arătat zilele trecute diplomele pe Faceook. Cred că era mai bine ca domnul Dunca să ne arate cele opt spitale regionale pe care PSD le-a promis în 2016. Cred că era mai frumos și pentru brașoveni care astăzi ar fi putut avea un spital regional”

Acesta a mai adăugat că PNL, ca cel mai vechi partid de pe scena politică românească, a demonstrat de-a lungul vremii că știe ce înseamnă modernizarea României și multe dintre obiectivele importante realizate sunt opera liderilor PNL.

Pe plan politic municipal și județean, vom continua opera marilor lideri ai PNL de a dezvolta România, de a susține proiecte strategice pentru un trai mai bun, pentru a fi în rândul marilor orașe europene”, a mai spus Ciprian Sterpu.

 

Secretarul general al organizației PNL Brașov și vicepreședintele CJ Brașov, Todorică Șerban, a făcut precizări referitoare la campania electorală: ”Pentru noi a fost destul de greu să ne remontăm, să alegem candidați care să răspundă concret și direct nevoilor cetățenilor din județul Brașov. Și, odată identificate aceste nevoi ale cetățenilor, și anume nevoia de nou, de tineri, de schimbare, de profesionalism și de a pune oameni care au soluții, de a pune oameni pe liste care să ajungă în Camera Deputaților și în Senat, care au soluții la problemele brașovenilor. Probleme brașovenilor le știm cu toții. Sunt legate de sănătate, de încrederea în ziua de mâine, să termine investițiile începute de domnul Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, să aibă drumuri mai bune, să respire un aer mai curat, să aibă un management al deșeurilor la nivelul județului. Răspuns la aceste cerințe, PNL Brașov a gândit o echipă de oameni profesioniști, serioși, oameni care nu își uită rădăcinile. Și asta este foarte important pentru noi. Suntem convinși că această echipă va îndeplini și va răspunde la aceste cerințe ale cetățenilor din județul Brașov și va căuta să le rezolve. Sunt oameni care au demonstrat că sunt în stare să facă treabă serioasă”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: