PNL și USR se ceartă, Scripcaru suspendă! Primarul a decis să oprească proiectul drumului Gorița. Dacă totul este în ordine, de ce a fost suspendat?

Amenajarea drumului forestier Gorița – care a generat discuții în spațiul public și în plenul deliberativ al municipiului reunit astăzi – a fost suspendată prin decizia primarului Brașovului. Drumul va fi analizat și în cadrul proiectului „Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA”, proiect realizat tot cu fonduri europene și în care regia locală a pădurilor a demarat seria consultărilor publice.

„Când discutăm despre un proiect, într-un domeniu, ne raportăm la specialiști. Niciodată nu m-am băgat peste lucrurile de specialitate. Observăm că toată lumea își dă cu părerea și a devenit specialist în orice. Am decis să suspend implementarea acestui proiect și o să solicit consultanță de specialitate, neutră, și apoi voi veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre. Până atunci, am solicitat Regiei Kronstadt să organizeze dezbateri publice pe tema acestui proiect. Analizele trebuie făcute cu specialiști, nu cu partide politice. Toate minciunile care se lansează în spațiul public că primarul taie, primarul face și desface, sunt niște falsuri și mizerii și ar trebui să le fie rușine celor care le lansează, care ar fi putut să se implice altfel până acum, nu într-o perioadă electorală. Pentru a nu da frâu liber imaginației altora anunț că proiectul e suspendat până se clarifică toate aspectele, nu se va tăia nici un copac. Când vom avea toate detaliile de specialitate, precum și propunerile pertinente din cadrul dezbaterilor publice cu specialiști și cetățeni, voi propune un nou proiect de hotărâre în Consiliul Local”, a declarat primarul Brașovului în plenul ședinței de consiliu local de astăzi.

Totuși, râmâne întrebarea, dacă este în ordine, bine studiat și analizat proiectul, de ce a fost nevoie să fie suspendat? Interesant este că mulți dintre consilierii locali PNL au distribuit astăzi știrea cu suspendarea drumului, ca și cum ar fi fost o reușită a lor. Probabil nu au înțeles mesajul primarului care nu susține niciun partid în acest caz. Din contră, suspendarea este o problemă pentru PNL care declara că proiectul este bine realizat. Atunci, care e rostul suspendării? De ce nu a mers înainte?

Detalii despre proiectul drumului Gorița găsiți aici.

Înregistrarea ședinței, pe Canalul de You Tube al Primăriei Municipiului Brașov.

One thought on “PNL și USR se ceartă, Scripcaru suspendă! Primarul a decis să oprească proiectul drumului Gorița. Dacă totul este în ordine, de ce a fost suspendat?

  • 11 noiembrie 2019 la 12:17
    Permalink

    Nicio problemă: acum, cu ocaziunea pierderii turului doi de către Barna (care se califică astfel pentru un loc lângă…Dragnea), USR va semna un pact de coabitare cu PNL, și astfel Gorița se va face, adică: pupat în Peața Independenții.
    Punct.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: