PNL îi răspunde Marianei Câju prin Mara Mareș și alți 4 primari 😁

PNL Brașov îi răspunde Marianei Câju prin deputatul Mara Mareș și alți 4 primari din județ…

După ce Mariana Câju a anunțat că are susținerea mai multor primari PNL, dar și a unor primari independenți, liberalii au ieșit cu un comunicat de presă prin care încearcă să spună că lucrurile nu stau chiar așa. Doar că au ieșit în față cu Mara Mareș, un deputat de care brașovenii nu prea au auzit în ultimii 4 ani decât ca fiind implicată în mai multe scandaluri. A ținut o perioadă prima pagină a tabloidelor, apoi a fost ținta ziarelor centrale după mai multe afirmații controversate, printre care amintim cea cu ”generația decreței”, când mulți români s-au simțit jigniți de declarațiile sale. În rest, lumea știe despre Mara Mareș că a fost cocoțată în fruntea listei la alegerile parlamentare, deși nu o recomanda nimic, doar că a făcut studii în străinătate, iar tatăl său este lider PNL la Făgăraș. Studii plătite în străinătate poate face oricine are bani și își dorește acest lucru.

De asemenea, Mara Mareș vorbește despre construirea aeroportului Brașov despre care spune că mulți l-au promis, dar îl construiește Adrian Veștea. Deputatul Mara Mareș a uitat să spună că mulți din PNL au promis aeroportul, pentru că doar ei au fost la conducerea Consiliului Județean, iar în 8 ani de când s-au început lucrările s-a realizat doar 30%, lucru confirmat public de însuși Adrian Veștea. Cu alte cuvinte, actualul președinte se pare că a făcut și mai puțin decât fostul președinte Căncescu.  Plus că, fără votul consilierilor din toate partidele, Adrian Veștea nu poate construi nimic.

Tot în declarația sa vorbește despre spitale. Probabil că domnișoara Mara Mareș nu citește prea mult ziarele naționale și locale. Cele de la Centru au publicat zilele trecute un articol cu poze din interiorul unui spital care arăta dezastrul de acolo. DSP a transmis săptămâna trecută un comunicat prin care recunoaște că sunt probleme în spitalele din Brașov și că acestea vor fi reorganizate.  Astăzi, polițiștii brașoveni au efectuat percheziții la 3 spitale din subordinea Consiliului Județean Brașov. Oare cine are dreptate?

Unul dintre primari vorbește despre faptul că Gheorghe Sucaciu și-a pus om în funcție la spital. ”Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalități și abordări. Oamenii trebuie promovați pe competențele lor, probate cu fapte și recunoscute de comunitate. ”, spune primarul Dumitru Flucuș.

Probabil, primarul nu prea are legătură cu ce se întâmplă la PNL, la județ. Poate afla însă de la presă că PNL și-a trimis om pe postul de administrator public la Primăria Râșnov, și-a trimis 2 oameni în CA-ul de la IAR Ghimbav, și-a pus oameni prin conducerea spitalelor, dar și prin alte instituții publice. Dumitru Flucuș probabil nu mai știe ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani de vorbește de ”competență”… Primarul a uitat să amintească de consilierii județeni liberal condamnați sau trimiși în judecată. PNL este singurul partid din Consiliul Județean care are reprezentanți condamnați sau trimiși în judecată pentru acte de corupție.

În afară de primarul care descrie cu totul altceva decât realitatea din județ, mai sunt prezentați încă 3 edili care își arată susținerea față de președinte. Oare conducerea ce ar fi vrut, ca aceștia să spună că nu? Însă, una e să spui și alta e să faci…

Ciudat este că reprezentanții PNL nu au spus prea multe despre primarul din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, cel care și-a arătat susținerea față de  Mariana Câju. Vorbim de o populație de peste 30.000 de oameni, cât nu au în total cele 4 primării conduse de cei care au prezentat astăzi declarații de susținere față de președintele PNL. De asemenea, nu s-a precizat nimic nici despre alți primari independenți care vor să-i ofere vot de încredere Marianei Câju.

De perchezițiile de astăzi și de trimiterea în judecată a vicepreședintelui Adrian Gabor, iar nu s-a suflat nicio vorbă…Poate asta vor să afle brașovenii, nu despre disputele politice…

 

Vezi comunicatul PNL Brașov!

”Față de alegațiile d-nei Mariana Câju, de la Spitalul Municipal Făgăraș, care clamează faptul că ar fi susținută de, practic, toate forțele politice din județul Brașov – inclusiv de „majoritatea primarilor din PNL” –  în intenția sa de a candida la președinția Consiliului Județean, Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal face următoarele precizări:

D-na Mariana Câju este liberă să își imagineze orice, să-și supraestimeze importanța propriei persoane și chiar să-și prezinte dorințele drept realitate. Are, de asemenea, dreptul inalienabil de a deveni un personaj amuzant, lansând afirmații năstrușnice, care nu au nici un fel de suport în realitate, cel puțin în ceea ce privește un așa-zis sprijin din partea reprezentanților Partidului Național Liberal.

Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal dezavuează încercarea d-nei Mariana Câju de a intra, efemer, în atenția unei părți a publicului prin asemenea alegații. Partidul Național Liberal are, de departe, cei mai mulți primari în județul Brașov și toți aceștia, împreună cu ceilalți membri ai organizației noastre, îl susțin pe președintele Consiliului Județean, dl. Adrian Veștea, ale cărui rezultate în cei 16 de ani de administrație publică vorbesc de la sine și a cărui candidatură pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Brașov a fost validată de Biroul Politic Național al PNL.

Prezentăm, în acest sens, câteva declarații.

Mara Mareș, deputat PNL, reprezentant al făgărășenilor în Parlamentul României: „ Oamenii buni se strâng în jurul oamenilor buni. Oamenii oportuniști, la fel, se strâng în jurul altor oameni oportuniști. Candidatura anunțată de d-na Câju are o singură valență, atât de evidentă de altfel, și anume aceea de a crea valuri și disensiuni politice. Dar aceste valuri și disensiuni dorite de d-na Câju și echipa dânsei nu vor putea niciodată să acopere munca multă și onestă a oamenilor buni. Eu fac parte din echipa celui mai bun președinte pe care l-a avut vreodată Consiliul Județean Brașov – Adrian Veștea. Că este cel mai bun nu este doar o declarație, ci se vede cu ochiul liber, de la drumurile, spitalele și celalalte investiții ale CJ Brașov până la construirea Aeroportului, pe care mulți l-au promis, dar pe care doar Adrian Veștea îl face. Faptele vorbesc, doamna Cîju, iar eu vă spun doar atât: brașovenii și făgărășenii sunt oameni buni!”

Sorin Taus, primar PNL al  localității Feldioara: „Nici nu am citit ce a declarat acea doamnă și nici nu mă interesează! Ca președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL din județul Brașov, afirm cu certitudine că toți primarii și consilierii locali și județeni liberali sunt alături de liderul nostru, dl. Adrian Veștea. Pentru că merită!”.

Florin Ioani, primar PNL al localității Viștea: „Dacă ar fi măcar un sâmbure de adevăr în ceea ce afirmă d-na Câju, ar fi trebuit să aflu și eu, atât ca primar PNL, cât și ca președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, din care fac parte, între alții, și ceilalți primari liberali din zonă. Or, nu s-a pus problema. Sunt simple fabulații! Noi îl susținem, cum este firesc, pe dl. Adrian Veștea pentru un nou mandat, iar aici nu încap discuții!”

Gheorghe Cristian, primar PNL al orașului Victoria: „Nici vorbă s-o susțin pe doamna aceasta! De unde până unde? Eu rămân fidel acelorași principii și valori, de aceea îl susțin din toată inima pe dl. Adrian Veștea. Este candidatul nostru și și-a pus amprenta cum n-a făcut-o nimeni din 1990 încoace pe dezvoltarea acestui județ”.

Dumitru Flucuș, primar PNL al localității Șinca Nouă: „Cred că d-na Câju încearcă o manipulare ieftină și care nu va duce la nimic. E prea gogonată afirmația cu primarii noștri care, chipurile, o susțin. De ce nu prezintă măcar o dovadă în acest sens? Vă spun eu – pentru că nu are! Păcat pentru dânsa că se coboară la acest nivel. Pe de altă parte, cred că primarul din Făgăraș ar fi bucuros să spună că și-a pus omul său la Consiliul Județean, că și-a pus omul său la spitalul din Făgăraș, că și-a pus om al său în altă funcție și așa mai departe. Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalități și abordări. Oamenii trebuie promovați pe competențele lor, probate cu fapte și recunoscute de comunitate. Tocmai de aceea eu și ceilalți liberali din Țara Făgărașului și din întreg județul suntem alături de Adrian Veștea!”.

 

Partidul Național Liberal

Organizația Județeană Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: