Acasă Social PNL Brașov: „Un vot corect, pentru primarul nepregătit și mereu „grăbit”!”

PNL Brașov: „Un vot corect, pentru primarul nepregătit și mereu „grăbit”!”

Se pare că nu doar PSD, în frunte cu liderul de grup al PSD în Consiliul Local, Alexandra Crivineanu, s-a arătat iritat de practicile primarului Coliban. Astfel, pe partea cealaltă, administrația PNL Brașov a avut și ea o opinie cu privire la memorandumul dintre Primăria Brașov și Fundația Ion Țiriac, despre care au susținut că, în calitatea sa de proiect decizional, aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, care a avut loc ieri, 28 decembrie, nu a avut parte de o desfășurare corectă și în conformitate cu normele legale. Motiv pentru care, PNL Brașov a oferit votul în consecință.

„Încheierea memorandumului dintre Municipiul Brașov și Fundația Țiriac nu a fost aprobată pentru că… acest memorandum NU a fost văzut de nimeni.

Brașovenii trebuie să știe că discuțiile cu Fundația Țiriac au început în februarie 2023. Dar memorandumul nu a fost gata nici la ședința ordinară din 21 decembrie, unde a fost punct pe ordinea de zi, și nici în ședința extraordinară.

Avem din nou de-a face cu o situație neplăcută în Consiliul Local, creată de primar. Pentru că lună de lună, deși sunt convocate chiar de el, ședințele CL Brașov încep, constant, fără ca reprezentanții legitimi ai cetățenilor să primească în plen, așa cum este normal și legal, documentele care stau la baza proiectelor HCL inițiate de primar.

La fel s-a întâmplat și în ședința extraordinară. Exact ca în majoritatea ședințelor, am așteptat aducerea documentelor în Sala de Consiliu, deoarece nu erau redactate și semnate. Iar acestea nu au putut să fie consultate de către consilierii locali, cu toate că, cel puțin ciudat, cei din USR cunoșteau informații din cuprinsul lor înainte ca respectivele acte să fie făcute de Primărie.

În discursul pregătit la proiectul HCL cu subiect memorandumul, primarul Coliban a dovedit că avea textul gata pregătit, expres înaintea votării. Însă a folosit date cu caracter general, posibile dacă ceva se va întâmpla în viitor, nicidecum în prezentul care ne interesează. Cel mai important pentru toată lumea: unde va fi realizat patinoarul propus ca proiect?

Toate cele prezentate mai sus i-au determinat pe consilierii PNL Brașov să voteze în consecință.

Deciziile asumate trebuie să se conformeze cadrului legal și să respecte principiile transparenței. Situația actuală reflectă o lipsă de transparență și respect față de reprezentanții legitimi ai cetățenilor, neavând acces la documente esențiale în timp util pentru a lua decizii informate în cadrul ședințelor Consiliului Local.

Este crucial ca procesele decizionale să fie desfășurate în mod corect și conform normelor legale!”, a transmis administrația PNL Brașov.