PNL Brașov stă pe un butoi cu pulbere. Cine conduce de fapt partidul, Veștea sau Scripcaru?

Dispute interne la PNL Brașov. Potrivit unor surse din cadrul Organizației Județene, mai mulți membri sunt nemulțumiți de actuala conducere. Aceștia susțin că din partid au plecat oameni buni, iar conducerea nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți relațiile cu membrii. Partea proastă este că sunt nemulțumiri atât la nivelul consilierilor locali, cât și la nivelul consilierilor județeni, o parte dintre ei având chiar funcții de conducere în partid. Sunt acuzații care mai de care în ce privește conducerea formațiunii politice. Mulți o consideră slabă, fără viziune motiv pentru care și USR a trecut mult în fața PNL în ce privește electoratul, procentele la alegeri.

Liberalii brașoveni nu uită nici cum s-au făcut „cărțile” pentru alegerile parlamentare din 2016, atunci când în fruntea listei a ajuns Mara Mareș, nicidecum membrii cu experiență și cu vechime în partid. Toate acestea au dus la formarea unor ”bisericuțe”.

Pe lângă aceste dispute rămâne în continuare cea pentru șefia partidului la nivel de Brașov. Este cunoscut faptul că relația dintre Adrian Veștea și George Scripcaru nu este una tocmai bună, în pofida pozelor frumoase postate la evenimente. Astfel, jumătate din partid este controlat în continuare de George Scripcaru, iar cealaltă jumătate de Adrian Veștea, cel care tot încearcă să aducă în partid și să promoveze doar oamenii lui de încredere, mai ales din zona Râșnov. De altfel, în instituțiile unde are acces au ajuns multe persoane pe filiera ”Râșnov”. Numai dacă s-ar analiza componența Consiliului Județean s-ar trage câteva concluzii.

De partea cealaltă, George Scripcaru nu este mulțumit cu statutul său, iar câștigarea proceselor pe care le are pe rol l-ar ajuta să devină din nou singurul lider. Cum deja a câștigat un proces, sunt șanse mari să îl dea la o parte pe Adrian Veștea, mai ales că primarul se bucură în continuare de o popularitate mult peste ce are președintele CJ, incomparabil.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: