PLUS…USR, minus PNL

Miscari de trupe pe scena politica din Romania. Dacian Ciolos a batut palma cu USR, astfel ca cele doua formatiuni politice vor merge impreuna la urmatoarele alegeri. Desi la Brasov, USR sta destul de bine, drept dovada ca la alegerile parlamentare a obtinut un procent mai mare pe municipiu decat PNL, colaborarea cu Dacian Ciolos ii va aduce un PLUS la procente. De altfel, USR este fruntas la comunicare, iar subiectele abordate in conferintele de presa sau in mediul online sunt de cele mai multe ori ”extrase” din sesizarile cetatenilor care isi prezinta problemele pe retelele de socializare. Salubritatea, mediu, sunt doar cateva din temele folosite si care prind la populatie.

De cealalta parte, PNL mai organizeaza cate o conferinta de presa anemica unde consilierii mai prezinta unele idei, multe ”inspirate” de la colegii din Oradea, Cluj sau Sibiu, care au facut performanta la mai toate capitolele, dar cam atat. Brasovenii sunt constienti si de faptul ca, totusi, pe plan local, fie ca se vorbeste de judet sau de muncipiu, tot cei care sunt acum la ”butoane” au fost si in ultimii ani. Noroc de primarul Scripcaru care se mai afiseaza cu ei, in rest sunt depasiti la multe capitole de alte partide, mai ales de cele de dreapta. De exemplu, daca USR transmite comunicate de presa aproape la fiecare conferinta de presa, PNL ramane doar la nivel de promisiuni… ”Rezolvam si partea de comunicare”, spunea Adrian Vestea in urma cu 2 ani, insa totul a ramas la stadiul de…”vom face”.

Ascensiunea USR le cam strica calculele liberalilor, avand in vedere ca merg pe acelasi segment de alegatori. Cum useristii si-au dat seama ca PNL este partidul cu care lupta, nicidecum partidele de stanga, viitorul politic se anunta destul de interesant. Nu este exclus ca la urmatoarele alegeri PNL sa pateasca la fel ca la alegerile parlamentare cand au iesit pe locul 3 pe municipiu si au reusit sa obtina un mandat in plus fata de USR care nu a avut ”infrastructura” partidelor cu greutate. Cu toate acestea, USR a trimis in Parlament un deputat si un senator. Cum apele sunt tulburi si la PNL, este greu de crezut ca se va schimba ceva in urmatoarea perioada.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: