Plecarea lui Dragnea, instalarea Roxanei Minzatu

Iată că „abdicarea” forțată a lui Liviu Dragnea e de bun augur pentru PSD Brașov. La numai câteva zile distanță de arestarea fostului președinte al social-democraților, organizația condusă de Marius Dunca primește un loc în Guvern, prin propunerea ca deputata Roxana Mînzatu să devină noul ministru al Fondurilor Europene.
PSD Brașov reușise să dea 6 parlamentari în urma alegerilor din 2016, o performanță istorică pentru organizația locală a social-democraților. Drept urmare, Marius Dunca a fost învestit în funcția de ministru al Tineretului și Sporturilor, dar, după numai un an, a fost „retras” la ordinul lui Liviu Dragnea, semn că relația dintre cei doi nu a fost una dintre cele mai bune. Mai mult decât atât, prin deciziile sale, liderul de la acea vreme al social-democraților a menținut o stare conflictuală la nivelul organizației și a amânat organizarea alegerilor interne, în speranța apariției unui contracandidat cu greutate care să-i amenințe poziția lui Dunca. În momentul în care acest candidat nu a apărut, Liviu Dragnea a absentat de la Conferința de alegeri a conducerii PSD Brașov, singurul eveniment de acest gen la care președintele PSD nu a fost prezent în persoană.
Iar teoria conform căreia Dunca și Dragnea nu erau în cele mai bune relații mai primește un punct de sprijin. După arestarea șefului PSD, Viorica Dăncilă a început un proces de delimitare față de toți apropiații lui Dragnea. Faptul că astăzi, organizația PSD Brașov este răsplătită cu un loc de ministru, ne demonstrează că Dunca nu făcea parte dintre personajele aflate în cercurile apropiate ale fostului lider al social-democraților, ba din contră, că este mai degrabă apropiat de noua echipă care s-a instalat în prezent la conducerea PSD.
Dincolo de toate aceste jocuri de culise, social-democrații au de câștigat prin propunerea Roxanei Mînzatu la șefia Fondurilor Europene. Deputata s-a remarcat de-a lungul timpulul ca un adevărat profesionist și totodată o voce echilibrată și extrem de activă a social-democraților, fiind una dintre principalele figuri din Parlament care a promovat, printre altele, programul Start Up Nation sau creșterea salariului minim pentru angajații din construcții.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: