Pleacă Scripcaru la PMP sau se rupe PNL și preia conducerea partidului?

PNL Brașov este în cădere liberă. În ultimii ani, mai mulți lideri au părăsit partidul fiind nemulțumiți de cum este condus. După plecarea lui Miklos Gantz, fost viceprimar și administrator public, a părăsit partidul și fostul ministru Gheorghe Ialomițianu. A urmat consilierul județean Claudiu Cornea, dar și consilierii locali Sergiu Chifu și Radu Iov. Nici în județ PNL nu stă mai bine. Partidul a pierdut de curând 2 consilieri locali la Zărnești.

Organizația PNL Brașov nu are nici variante pentru Primăria Brașov la alegerile din 2020. Conducerea încearcă să-l convingă să candideze pe actualul primar, George Scripcaru care, după cum se știe, are control asupra aleșilor PNL din Consiliului Local. De asemenea, primarul este mult peste liberali la capitolul popularitate. Numai că, de această dată s-ar putea să nu mai accepte primarul să joace rol de ”independent” susținut de PNL. Mai ales că, în ultima perioadă, tot mai mulți dintre oamenii fideli lui George Scripcaru sunt nemulțumiți de managementul de la PNL, de strategia folosită de actuala conducere a Organizației Județene.

Oamenii nu mai au încredere în actuala conducere. Din acest motiv, există varianta ca George Scripcaru să candideze la viitoarele alegeri locale pentru PMP. Este cunoscută relația dintre Traian Băsescu și George Scripcaru. Cei doi se cunosc bine de pe timpul PDL. În aceste condiții, dar și în altele, Costel Mihai va deveni nr 2 în partid și, automat va rămâne viceprimar încă 4 ani, iar consilierii PNL importanți, cu rezultate, se vor regăsi pe listele PMP.

Într-un astfel de scenariu, PNL ar putea rămâne doar cu râșnovenii aduși de actualul președinte, cei care au și fost promovați în partid. Sau poate mai rămân nașii sau alte rude, cum este și în prezent…

Cât despre procente, PNL fără Scripcaru este la fel ca PMP fără Traian Băsescu…nimic. Actualul președinte al liberalilor este mult prea mic și necunoscut pe lângă George Scripcaru care are niște mandate în spate, într-un municipiu mare, nu o comună sau un orășel.

O altă variantă mult discutată de unii membri PNL este cea ca actualul primar George Scripcaru să preia conducerea Organizației Județene a PNL. Acesta are și mulți susținători la București, printre care se numără și Blaga, un nume greu printre liberali. Aceștia nu vor să mai audă de scandaluri gen asocierea liderilor PNL Brașov cu interlopii din oraș, astfel că sunt hotărâți să-l susțină pe George Scripcaru pentru a nu-l determina să plece în alt partid, mișcare care ar fi de-a dreptul pierzătoare pentru PNL. Dacă este schimbat actualul președinte al Organizației Județene, pierderile ar fi mici pentru că nu are notorietatea primarului.

Acum după ce primarul George Scripcaru a fost achitat și în al treilea dosar, șansele pentru ca acesta să plece cu totul din PNL sau să preia conducerea partidului sunt foarte mari.

2 comentarii la „Pleacă Scripcaru la PMP sau se rupe PNL și preia conducerea partidului?

 • 27 aprilie 2020 la 14:36
  Permalink

  Amândoi așa zis liberali sau „independentul” Scripcaru sunt niște oameni lipsiți de scrupule, totalitari și asociați cu corupția sau cu mediul unor interlopi numiți investitori locali sau de cumetrie
  Primarul actual, ales complet aiurea de brașoveni, cum să alegi pe cineva care avea n dosare pe rol? care au fost tot amânate și procesele desfășurate la Brașov și Covasna, era logic că va avea de câștigat. Acesta e nivelul de educație civică al brașovenilor, din păcate.
  Cum poate justifica averea imensă??fiecare, dar gențile cu bani din beci?
  Iubesc acest oraș, se pot face multe pentru el, dar cu aleși cu o minimă cultură, edicație și respect pentru cetățean și oraș.
  Trebuie reformată complet legea electorală, altfel, tot cu acești oameni fără nici un Dumnezeu, avem numai de pierdut.
  Da, vor apărea tot timpul în media, de multe ori forțat, vor fi investiții cu firmele agreate de ei, cu parandărăt, dar adevărul tot va ieși la iveală.
  Ei, sunt simpli administratori ai banilor noștri,ei uită mereu asta….dar au dovedit, nu merită.

  Răspunde
 • 27 aprilie 2020 la 14:55
  Permalink

  Amândoi sunt la fel de hoți și neciopliți, nu ai pe cine alege dintre ei. Sper ca brașovenii să nu mai aleagă pe cei corupți.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: