Pleacă oamenii de bază din PNL Brașov. Ieri Gheorghe Ialomițeanu, azi Sergiu Chifu. Va fi schimbat Veștea?

Se veștejește PNL-ul…Încet, încet, oamenii de bază ai PNL Brașov pleacă din partid fiind nemulțumiți de conducerea formațiunii politice. Astfel, după Miklos Gantz, fost administrator public, fost viceprimar, a plecat Claudiu Cornea, consilier județean din partea PNL, unul dintre oamenii de bază la vremea respectivă. Zilele trecute și-a anunțat demisia un alt greu al partidului, este vorba despre Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe. Astăzi a venit o nouă veste proastă pentru PNL. Sergiu Chifu, consilierul cel mai apreciat pe zona Noua a trecut la PMP. Cu siguranță PNL Brașov are o mare problemă dacă au început să plece oamenii din partid.

Cei mai mulți sunt dezamăgiți de faptul că partidul nu mai este ce a fost de când la conducere s-a instalat Adrian Veștea. Mai mult decât atât, surse din Organizația Județeană susțin că de fapt partidul ar fi condus în continuare și de primarul George Scripcaru. Sunt critici la adresa conducerii și pentru faptul că la alegerile parlamentare oameni cu experiență gen Gheorghe Ialomițianu sau Nicolae Vlad Popa au fost îndepărtați din prima linie, iar în locul lor și-au făcut apariția oameni noi, dar care ar fi fost propulsați pe alte criterii. Conducerea organizației ar promova în ultima perioadă oameni apropiați lui Adrian Veștea, dar care nu se ridică la înălțimea PNL. Un astfel de caz ar fi cel al consilierului local de Râșnov, Catălin Nan.

Este vorba despre consilierul local care și-a trecut în raportul de activitate faptul că a candidat la alegerile parlamentare sau că a depus jurământul la Consiliul Local. Concluzia poate fi trasă ușor de oricine…

Surse din interiorul partidului susțin că nici Mara Mareș nu ar fi agreată de toată lumea în partid. Ea a fost propulsată direct în Parlamentul României de conducerea actuală a PNL, mișcare care a dus la nemulțumiri în rândul membrilor.

Nu trebuie uitat nici faptul că PNL este singurul partid care are membri cu probleme penale în Consiliul Local și Județean. Numai la Consiliul Județean Brașov sunt 4. Unul condamnat, 2 cercetați pentru acte de corupție, iar un vicepreședinte cercetat pentru că a condus băut la volan.

Cât mai rezistă Adrian Veștea?

Cum Ludovic Orban este pe ”făraș”  în ce privește funcția de președinte, fiind o chestiune de timp până când Rareș Bogdan va prelua conducerea PNL, este clar că vor avea loc schimbări și la nivelul organizațiilor din țară. Având în vedere că Adrian Veștea a fost unul din susținătorii lui Ludovic Orban, sunt șanse mari ca acesta să plece la pachet cu Ludovic Orban. Nici Mara Mareș nu poate sta prea liniștită. Sunt mulți tineri din partid care au reacționat la ”gafele” tinerei mai ales cu ieșirea la adresa ”decrețeilor”. Este clar că PNL va suferi modificări, mai ales pe plan local.

Este cunoscut faptul că PNL Brașov deși este la putere pe județ și municipiu și are mulți primari, la ultimele alegeri a ieșit pe locul 2, după USR, cel puțin pe municipiu unde s-a înregistrat un adevărat eșec pentru partid. Dacă la PSD s-a mers pe valul anti-Dagnea, la PNL nu prea există scuze. Numai că, cei din conducerea PNL Brașov nu prea au curaj să facă schimbări așa cum așteaptă toată lumea.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: