Plătită din bani publici să se certe cu jurnaliștii. ”Nico”, de la tabloide la specialistă în presă

Plătită din bani publici să se certe cu jurnaliștii. ”Nico”, de la tabloide la specialistă în presă

Nicoinprimărie, această ”Emily in Paris”, așa cum se caracterizează singură Nicoleta Cîrjan, individa cunoscută mai mult pentru că a apărut în tabloiode, a avut o nouă ieșire în ”decor”.

Nicoleta Cîrjan,  consiliera personală a primarului Allen Coliban, a avut din nou o ieșire pe grupul de whats app al Primăriei Brașov. După ce în urmă cu câteva luni s-a contrat cu un alt jurnalist de la o publicație locală, de această dată, în malaxorul userist au intrat la ”pachet” mai mulți jurnaliști. Dacă discuția ar fi plecat de la vreun derapaj al ziariștilor, ar fi fost de înțeles, dar individa cu atitudine de divă administrativă a început tirul împotriva presei de la o întrebare pertinentă a jurnalistului Sebastian Dan: ”Revin la întrebarea, cine a ales punctele de lansare a focurilor de artificii? ”.

Trebuie să fii idiot să consideri această întrebare ca fiind una deplasată și nicidecum una de bun simț. Cu toate acestea, nu a întârziat replica vedetei din ziarele de cancan, ”Nico”, cea care l-a acuzat pe jurnalist că ”va toca în stilul caracteristic persoana care a luat decizia”. Mai avea puțin și îi spunea și ce știri poate să scrie în ziar și despre cine…

Ciudată este și prezența individei pe acest grup, mai ales că există purtător de cuvânt și persoane care să țină legătura cu presa.

Cu alte cuvinte, consiliera Nicoleta Cîrjan nici nu ar avea ce să caute în discuțiile de pe grup. Dar poate Primăria Brașov a schimbat purtătorul de cuvânt și nu au aflat și cei din presă. Totuși, ar trebui măcar să precizeze instituția, prin primarul Allen Coliban, cine prezintă un punct de vedere oficial și ce rol are Nicoleta Cîrjan pe acest grup de presă? A intrat pe grup fără să spună cineva care este exact rolul său acolo.

Până în prezent, cu excepția câtorva intervenții, ”Nico” mai mult s-a certat cu jurnaliștii. Nu cred că brașovenii vor să plătească salarii angajaților din primărie pentru ca aceștia să se certe cu jurnaliștii, cei care sunt angajați ai unor firme private, societăți care plătesc taxe și impozite tocmai ca să poată primi salariu o tipă ca NICO.

Rolul angajaților este strict să ofere informații și răspunsuri, nu să se contreze cu jurnaliștii, indiferent de articolele scrise de ei. Nu suntem pe timpul comunismului și trebuie închinate ode conducătorului. Poate asta așteaptă Nico, dar, din păcate, nu se poate așa ceva. Nu este de vină presa că primarul a mințit că este absolvent când de fapt este exmatriculat, nu este de vină presa că Primăria Brașov a oferit contract unui consilier USR de la județ, Nu este de vină presa că primarul parchează mașina pe trecerea de pietoni sau că instituția nu a fost în stare să închidă gropile de gunoi neconforme din Brașov.

De asemenea, nu au vreo vină ziariștii că în Brașov pute iar a gunoi, dar primarul care în opoziție avea soluții, acum tace. Poate sunt de vină jurnaliștii și pentru că auditul promis de primar nu a mai fost prezentat nici până acum, dar și pentru că într-un an nu a fost reabilitată nicio clădire istorică. Tot presa cea ”rea” este de vină pentru că Flavia a pus cartoane cu deschiderea patinoarului pe 29 noiembrie când, de fapt, s-a deschis înainte de Crăciun, la fel o vină poartă și pentru că Flavia nu s-a ținut de termenul anunțat pe facebook pentru ”cornul și laptele”.

Deși Nicoleta Cîrjan nu este agreată nici măcar de cei din USR pentru comportamentul său, primarul Allen Coliban o ține în continuare în ”brațe” pe un post călduț.

Apropo, ”Nico”, dacă ai vreo problemă, poți trimite un e-mail pe adresa ziarelor, nu trebuie să deranjezi un grup întreg pentru frustrările tale!

 

 

Stiri recomandate

Numărul salariaţilor şi câştigul salarial în luna noiembrie 2021, în județul Brașov

Numărul salariaţilor şi câştigul salarial în luna noiembrie 2021,…

Efectivul salariaţilor JUDEŢUL BRAȘOV Efectivul salariaţilor la sfârşitul lunii noiembrie 2021 a fost în judeţul Braşov de 192.891 persoane. Acesta a…
O pistă de alergare din tartan și un loc de joacă pentru câini așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma de Bugetare participativă

O pistă de alergare din tartan și un loc…

O pistă de alergare din tartan, în Parcul Tractorul, și un loc de joacă pentru câini, așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma…
Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor…

Muzică spre reamintire şi speranţă… Create într-un context dramatic şi puternic discriminatoriu, lucrările a numeroase compozitoare de origine evreiască alunecă tot…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *