Platforme de colectare selectivă cu acces pe baza de cartelă. La Cluj, la Brașov încă nu se cunoaște termenul de colectare selectivă (FOTO)

La Cluj și gunoiul este SMART. Săptămâna asta a fost dată în folosință în municipiul Cluj-Napoca prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă.

Aceasta face parte din proiectul pilot demarat de primărie pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 asociații de proprietari.

Proiectul presupune instalarea unui sistem de acces pe bază de cartelă pentru persoanele arondate punctului gospodăresc, care permite de asemenea monitorizarea și avertizarea cu privire la gradul de umplere al containerelor, pentru intervenții prompte din partea operatorului de salubritate.

Până la finalul lunii vor fi funcționale toate cele 12 puncte gospodărești testate în această primă etapă. Vor beneficia de sistem 33 de asociații de proprietari arondate, cu un număr mediu de 150 de utilizatori.

În tot acest timp, Primăria Brașov abia se chinuie să implementare colectarea selectivă, deși la Cluj s-a trecut la nivelul SMART, cu acces pe cartelă…Concluziile le trageți voi privind managementul…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: