PETrică 2, noul automat de colectare a ambalajelor de băuturi vine cu aspect diferit și cu program fix de lucru

PETrică 2, noul automat de colectare a ambalajelor de băuturi vine cu aspect diferit și cu program fix de lucru

După succesul campaniei „Bine faci, Bine Primești!”, în cadrul căreia a fost amplasat în zona Livada Poștei,  automatul PETrică, pentru colectarea ambalajelor de băuturi, din plastic, sticlă si metal, Primăria Municipiului Brașov împreună cu partenerii BRAI-CATA și Envipco au decis să  extindă proiectul de reciclare, începând din 7 ianuarie, prin punerea în funcțiune a unui nou aparat, botezat PETrică 2, cu aspect diferit și program de lucru de 10 ore.

Noul echipament inteligent, care va deveni operațional începând de mâine, 7 ianuarie 2022, este amplasat în zona Pieței Astra din Brașov (link localizare: https://www.google.com/maps/place/45°38’35.5″N+25°37’48.1″E/@45.6431957,25.6300336,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x86e1e6898bb4e9a!8m2!3d45.6431957!4d25.6300336 ), cu acces din strada Uranus, de la fântâna arteziană din zona pietonală, deservind cei aproximativ 80.000 de locuitori din proximitate.

„O noutate, față de primul aparat de acest fel montat în Brașov o reprezintă înfățișarea celui de-al doilea centru de colectare, care permite o mai bună funcționare și utilizare a automatului, atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald.

De asemenea, o dată cu intrarea în funcțiune a lui PETrica 2 se introduce un program de funcționare, respectiv, de luni, până duminică, în intervalul 8.00-18.00, valabil atât pentru automatul din Livada Poștei, cât și pentru cel din Piața Astra.

Programul de funcționare este conceput pentru o administrare mai eficientă a sistemelor, pe tot parcursul anului, în sensul asigurării mentenanței și golirii eficiente a aparatului, astfel încât să nu mai apară blocaje și întreruperi de funcționare din cauza acumulării ambalajelor, iar eventualele probleme să poată fi rezolvate cât mai rapid”, a declarat managerul general al Brai-Cata, Bogdan Constantinescu.

În perioada ianuarie – februarie 2022 PETrică 1 (cel din Livada Poștei) urmează să fie reconstruit cu aceleași caracteristici ca PETrică 2 (cel din zona Astra) și va fi pus în funcțiune PETrică 3 (în zona Gării Brașov).

„Rezultatele obținute în 2021 cu PETrica 1 ne onorează și ne motivează ca în 2022 să extindem programul PETrica cu încă 2 unități și să continuăm eforturile începute deja pentru implementarea sistemului „plătește pentru cât arunci” și pentru creșterea permanentă a țintelor de reciclare. Toate aceste demersuri sunt realizate cu susținerea Primăriei Brașov și a parteneriatului cu Envipco”, a mai spus Bogdan Constantinescu, companiei de salubritate Brai-Cata, care montează cele trei aparate de reciclare si se ocupă de preluarea, transportul și predarea către reciclatori a materialelor colectate în cadrul campaniei „BineFaci, Bine Primești”.

De la punerea sa în funcțiune, în 6 septembrie 2021, PETrică 1 a colectat un total de 435.988 de recipiente, din care: 143.694 de PET-uri, 183.714 de doze de aluminiu și 108.580 de sticle.

Compania Envipco, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de RVM-uri (Reverse Vending Machines), își aduce aportul la dezvoltarea durabilă și sustenabilă pe termen lung a Brașovului, prin asigurarea mentenanței celor trei aparate de reciclare menite să mențină orașul de la poalele Tâmpei, în topul orașelor verzi ale țării.

Stiri recomandate

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,…
Laboratorul de radiologie şi imagistică al Spitalului de Copii Braşov a fost dotat cu u echipamente de înaltă performanţă

Laboratorul de radiologie şi imagistică al Spitalului de Copii…

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a făcut astăzi o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii pentru a vedea…
Mihaela Hogaș (Corona Brașov) merge la Jocurile Olimpice de la Beijing!

Mihaela Hogaș (Corona Brașov) merge la Jocurile Olimpice de…

Brașovul are sportiv calificat la Jocurile Olimpice! Sportiva Coronei va lua startul în probele de 500 și de 1.000 metri  Sportiva…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *