Petiție pentru recuperarea spațiului Grădiniței 33 de la Primăria Brașov. Ce i s-a solicitat primarului Coliban

Comitetul reprezentativ al părinţilor de la Grădinia cu program prelungit nr. 33, solicită public primarului Allen Coliban să urgenteze demersurile de preluare a spaţiului în care a funcţionat Centrul Cultural Musashino, pentru a-l pune la dispoziţie unităţii de învăţământ.
”Apelul societăţii civile vine în contextul în care Grădiniţa nr. 33 este una dintre cele mai aglomerate din Braşov, având în vedere că zona rezidenţială din cartierul Tractorul s-a extins mult în ultimii ani fără ca braşovenii din zonă să aibă alternative. În acelaşi timp, acest spaţiu, care aparţine primăriei, a fost oferit cu titlu gratuit pentru activitatea Centrului Cultural Musashino, şi este închis de mai multă vreme.
Prin punerea la dispoziţie a spaţiului respectiv, la Gradiniţa 33 se creează cel putin 45 de locuri în plus”, a spus Andrei Abucurei, președinte al consiliului reprezentativ al părinților de la Grădiniţa nr.33.

Petiţia adresată în mod direct primarului Allen Coliban este următoarea:

“Domnule primar Allen Coliban,
Consiliul reprezentativ al părinților Grădiniței cu PP nr 33 Brașov, reprezentat prin președinte Abucurei Andrei, vicepreședinte Cucu Alina, vicepreședinte Drăgoi Constantin prin prezenta, dorim alocarea spațiului aflat la parterul clădirii din strada Olteț nr 11, Grădiniței cu PP nr 33 Brașov.
În acest spațiu și-a desfășurat activitatea Centrul Cultural Mushasino, spațiul fiind nefolosit în prezent, acesta a aparținut în trecut Grădiniței cu PP nr 33 Brașov și a deservit ca săli de grupă.
În sprijinul acestei petiții vă prezentăm următoarele argumente:
1. Numărul solicitărilor pentru înscrierea în învățământul preșcolar a crescut semnificativ deoarece zona se află în plină expansiune, cererile neputând fi soluționate favorabil pe motiv de lipsă spațiului.
2. Tripla utilitate (funcționare) a unor săli de clase (6 din 8)respectiv servirea meselor, desfășurarea activităților instructiv-educative, programul de somn. La aceasta se adaugă lipsa spațiului corespunzător desfășurării activităților în două săli de clasă, acestea fiind foarte mici : 26 mp și 31 mp la 25 respectiv 27 copii la grupă, necorespunzând normativelor aflate în vigoare (cubaj/elev).”

https://secure.avaaz.org/community_petitions/ro/abucurei_andrei_petitie_privind_recuperarea_spatiului_gradinitei_cu_pp_nr_33_brasov_de_la_primaria_brasov/?zhyZWrb

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: