(P)Este timpul ca politicul să lucreze în folosul cetățenilor. Este nevoie urgentă de un proiect unic pentru Județul Brașov!

Politica ar trebui făcută la nivel central, la București. Când vorbim de administrație, interesul politic ar trebui înlocuit cu interesul pentru cetățean. Toate partidele ar trebui să conlucreze având un singur obiectiv: creșterea calității vieții tuturor cetățenilor pe care îi reprezintă, care i-au votat, nicidecum consolidarea unui grup de interese.

Din patru în patru ani, promisiunile sau anunțarea proiectelor este o tehnică uzată. Este timpul să facem diferența între ce înseamnă un plan complex și proiecte punctuale. De exemplu, avem orașul Victoria aflat la poalele Munților Făgăraș. Populația este îmbătrânită iar tinerii migrează din cauza lipsei locurilor de muncă și a calității vieții. În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Județean anunța prin Președintele Adrian Veștea că va avea loc o investiție de 41 milioane de lei pentru reabilitarea drumului județean DJ 102G care face legătura între Victoria și Viștișoara. Investiția trebuia făcută de zeci de ani, dar doar în prag de campanie se începe lucrarea. Cum rămâne cu celelalte probleme? Oamenii trebuie să înțeleagă că manipularea este o armă politică. Merităm mai mult.

Grupurile de interese se formează în timp. Acestea înregimentează oameni apropiați liderilor. Să privim lista PNL Brașov pentru Consiliul Județean Brașov: nași, fini și condamnați penal. Să înțelegem că se pregătește o perioadă în care vom fi conduși de această echipă de “competenți” și implicit peste 4 ani vom avea alte promisiuni de “treabă chibzuită”. Unde sunt profesioniștii? Unde sunt oamenii care pot cu adevărat să își aplece atenția asupra problemelor reale?

Vreau să fiu un Președinte de Consiliu Județean care să semneze pactul pentru Județul Brașov, nicidecum să se plimbe cu elicopterul pentru a arăta progresele făcute la aeroport. Pactul să fie proiectul pentru județ, ținând cont de toate nevoile cetățenilor, pe care să îl respecte toți politicienii. Lupta politică trebuie să se transforme într-o concurență pe proiecte realizate urmărind proiectul. Practic, este proiecția viitorului nostru, al tuturor cetățenilor. Comunitatea brașoveană are nevoie de perspective pe care să le înțeleagă, să știe care este finalitatea. Stresul zilei de mâine, incertitudinea de a nu ști ce se întâmplă cu desti- nul nostru nu au ce căuta în viața noastră.

Avem nevoie de coerență în planificarea urbană și a serviciilor publice. Să atragem investitori și să creăm locuri de muncă, să acordăm atenție conservării mediului și a patrimoniului, să asigurăm acces la sănătate, mobilitate, educație și utilități. Suntem în secolul XXI. Este clar că singura variantă este colaborarea tuturor vectorilor implicați în toate domeniile. De aceea realizarea unui plan de județ devine prioritate absolută!

Mariana Câju

Candidat independent

Pozitia 11 pe buletinul de vot!

Articol de promovare electorală

cod mandatar financiar: 24200715

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: