Peste 5️⃣0️⃣0️⃣de semnături pentru un parc în Bartolomeu-Avantgarden

Petiția ”Vrem parc în Bartolomeu-Avantgarden a strâns deja peste 500 de semnături.” Inițiativa îi aparține brașoveanului Mihai Codruț Nanu.

”Marea majoritare vin de la vecinii din Avantgarden. Mulțumim Brasov cel mai frumos oras din Romania pentru promovarea ei!

Municipiul Oradea a depăşit încă din anul 2010 norma europeană de spaţiu verde/cap de locuitor de 26 de metri pătraţi, având 28 mp/locuitor. Brașovul are doar 5 mp/locuitor. 🌳🌳🌳🌳
Norma cerută de Uniunea Europeană este de 26 de mp de spații verzi pe cap de locuitor, dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă 50 mp de spații verzi per capita, adică de 10 ori mai mult decât are Brașovul în acest moment.
La noi s-a găsit un artificiu ca să se ajungă oficial la cei 26 mp, introducându-se în calcul muntele Tâmpa, dealul Honterus (dintre Răcădău și Metrom), zona verde până la Postăvaru, deși în mod tehnic vorbim de zonele verzi din interiorul cartierelor, de la o distanță mai mică de 10 minute de mers pe jos de zonele locuite. Însă, în cartiere, realitatea e că stăm mai rău decât multe orașe din Bărăgan. Avem un singur parc mai mare în Tractorul – și el ciopârțit ba pentru patinoar, ba pentru o bandă în plus pe 13 Dec., încă vreo trei mai mici în Răcădău și Noua. În rest, niște locuri de joacă, nicidecum parcuri în adevăratul sens al cuvântului.

Astăzi am trecut pe lângă zona vizată. Sunt deja băncuțe și zone pentru grătare, în rest teren viran presărat de gunoaie. Ar putea avea o soartă mai bună decât să fie umplut de vile și betoane.
Dacă nu ați semnat petiția, vă rog s-o faceți și n-ar strica și un share 🙂 #parcBartolomeuAvantgarden ”, scrie pe pagina lui Mihai Codrut Nanu.

https://www.petitieonline.com/vrem_parc_in_bartolomeu-avantgarden?fbclid=IwAR3oS_7sxKqJ_z3nx_D0Qy68Ks_lhpRfmXNg1dIOCTphHLyhO9-y1qUPT5s
https://www.petitieonline.com/vrem_parc_in_bartolomeu-avant…

One thought on “Peste 5️⃣0️⃣0️⃣de semnături pentru un parc în Bartolomeu-Avantgarden

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: