Peste 3.600 de absolvenți din 41 de unități școlare liceale din județul Brașov s-au înscris pentru a susține probele scrise în prima sesiune a examenului de Bacalaureat

Examenul va debuta luni, 22 iunie 2020 cu proba la Limba și literatura română, probă la care s-au înscris 2.946 de absolvenți din seria curentă și 296 din seriile anterioare.

Pentru a putea fi respectate toate condițiile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, au fost organizate 32 de centre de examen în unități școlare liceale brașovene, de trei ori mai multe decât în anii precedenți, mare parte din candidați susținând examenul în unitățile unde au absolvit clasa a XII/XIII-a.

Examenul va continua marți, 23 iunie 2020 cu proba la Limba și literatura maternă – proba E.b). Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – este programată pentru miercuri, 24 iunie 2020 iar proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – joi, 25 iunie 2020.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 30 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi anunțate marți, 7 iulie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: