Peste 2400 de persoane verificate dacă respectă măsurile de carantină/izolare. S-a lăsat cu 2 dosare penale

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Astfel, la data de 04 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

 

Polițiștii brașoveni au verificat 138 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști locali, au legitimat peste 2.400 de persoane, au verificat peste 150 de mijloace de transport persoane și peste 250 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 în valoare de 10.250 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 33 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 102 locații și 6 autovehicule. De asemenea, au fost legitimate 16 persoane și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 800 lei. Au fost verificate 116  persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat aproximativ 14 persoane și au verificat 6 locații, aplicând 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 1.000 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: