Peste 1700 de pașapoarte s-au eliberat în septembrie la Brașov

În perioada 01-30 septembrie 2020, au fost depuse la ghişeul de primiri cereri din cadrul S.P.C.P. Braşov un număr de 1502 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:

1303 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
199 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

De asemenea, în perioada analizată, au fost preluate prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate un număr de 527 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.

În total, în cursul lunii septembrie 2020 au fost analizate şi soluţionate 2029 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare.

De asemenea, prin intermediul ghişeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Braşov, s-au eliberat 1727 paşapoarte, iar 50 pașapoarte simple electronice au fost transmise prin curier la domiciliul solicitanților.

În ceea ce priveşte activitatea referitoare la cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, în luna septembrie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 254 cereri, din care:
30 cereri primite la ghişeu;
224 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru un număr de 15 cereri primite de la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa Persoanelor.

În această perioadă, au fost primite de la instanţele de judecată 263 comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe, conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare, un număr de 79 restricţii de tip ”I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

De asemenea, au fost eliberate 18 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

ŞEF SERVICIU,
Comisar de poliţie
Cristina-Ana-Maria STUPARU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: