Peste 1200 de tone de sare imprastiate pe drumurile din Brasov

Conducătorii auto care pleacă la drum sunt rugați să se asigure că sunt pregătiți pentru acest lucru. Autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope speciale pentru iarnă, o obligație instituită prin lege. Totuși, șoferii ar putea avea în portbagaj și un recipient cu nisip și chiar o lopată, pentru a fi evitată înzăpezirea, mai ales dacă este vorba de mașini de tonaj mai mare. Sunt recomandările pe care le face Secția Drumuri Naționale din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, în perspectiva ninsorilor care vor mai cădea în perioada următoare.

Printre altele, instituția gestionează lucrările de întreținere pe timp de iarnă, inclusiv intervențiile de degajare a carosabilului de zăpadă.

Sunt obligații de care ne-am achitat cu prioritate, chiar și în zilele trecute, când zona noastră s-a aflat sub atenționarea cod portocaliu de ninsori. Am intervenit cu toate cele 64 de utilaje de deszăpezire, care au lucrat zi și noapte. Am împrăștiat peste 1200 de tone de sare și 4 tone clorură de calciu. Acolo unde a fost nevoie, pe DN1, de exemplu, am suplimentat numărul de utilaje. Din păcate, probleme au fost create tocmai de șoferii nepregătiți de drum. Au ajuns în șanț pentru că făcuseră manevre greșite sau nu erau dotați corespunzător, chiar dacă erau în vigoare avertizările meteorologice. Sperăm să nu mai avem astfel de situații, pentru că vrem să ne facem treaba eficient. Chiar și în acest weekend suntem în alertă și pe teren, așa cum e normal.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: