Peste 10000 de kg de fructe si legume retrase de la comercializare din piata Stupini

La data de 06.04 a.c., în intervalul orar 13.45-16.00, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, au desfășurat acțiuni specifice de verificare în piața Stupini de pe raza municipiului Brașov ce au vizat legalitatea operațiunilor de comercializare, transport și depozitare a legumelor și fructelor, context în care au fost verificate 32 societăți comerciale/persoane fizice.

Activitățile specifice au vizat modalitatea de respectare a prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol  și Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin verificarea documentelor legale de proveniență a produselor comercializate și evidențierea veniturilor realizate.

În cadrul activităților au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale in valoare totală de 51.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 3606 kg legume-fructe, în valoare de 7.710 lei, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Totodată, a fost indisponibilizata cantitatea totala de 10.941 kg legume-fructe, în valoare de 51.558 lei, mărfuri pentru care agenții economici verificați au prezentat documente incomplete sau care ridică suspiciuni în privința autenticității, situația juridică a acestor bunuri urmând a fi stabilită în perioada următoare.

Cu privire la administratorul unei societăți comerciale, sunt continuate cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 alin. (1) lit. b din Legea 241/2005, constând în omisiunea înregistrării în evidențele contabile a operațiunilor comerciale derulate în intervalul 2016-prezent.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: