Personalul medical implicat în lupta COVID-19 va avea un spor de 30%. Pensii pentru urmași

Camera Deputaților a aprobat Legea privind recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiunile medicale împotriva COVID-19. Tot personalul medical implicat în lupta COVId-19 va beneficia de un spor salarial de 30%. Astfel, de aceste prevederi vor beneficia medici, asistente, îngrijitoare, infirmiere, personalul auxiliar din unitățile medicale, cadre militare – paramedici, din structurile Departamentului pentru Situații de Urgență (D.S.U.) ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.).

Beneficii pentru urmași

Urmașii celor decedați în lupta cu noul coronavirus vor avea dreptul la numeroase beneficii. Copiii celor decedați au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din valoarea cuantumului salarial pe care cadrul medical îl încasa la data decesului, până la împlinirea vârstei de 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la finalizarea acestora, dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani.

Urmașii vor avea și dreptul la asistență medicală și medicamente gratuite, în cadrul rețelei sanitare a Ministerului Sănătății sau, după caz, a Ministerului de Interne. Mai mult decât atât, urmașii vor avea dreptul și la scutiri la plata impozitelor pe teren și clădiri aflate în proprietate.

Proiectul vorbește și despre instituirea zilei de 11 martie ca Ziua personalului medical.

Menționăm faptul că legea merge la președinte la promulgare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: