Persoane fara adapost salvate de politistii locali

De când termometrele au coborât sub zero grade, polițiștii locali au intensificat misiunile de patrulare și pentru a-i depista pe oamenii fără adăpost care trăiesc sub cerul liber, riscând astfel să înghete de frig dacă rămân în stradă, mai ales peste noapte.

“De la începutul primei luni de iarnă, echipajele au identificat trei persoane care au avut nevoie de îngrijiri din cauza frigului de afară. Oamenii au fost transportați, cu acordul lor, la Centrul persoanelor fără adapost pentru a beneficia de un pat cald, hrană și haine mai groase. Unul dintre aceștia a ajuns la centru datorită unui brașovean îngrijorat de starea de sănătate a celui ce stătea în ger, apelând astfel la ajutorul Poliției Locale.

Potrivit prognozei meteo, în următoarea perioada vor fi temperaturi nocturne minime greu de suportat de cei ce trăiesc sub cerul liber. De aceea, polițiștii locali vor continua și în nopțile următoare să identifice persoane aflate în dificultate și vor încerca să îi determine să accepte serviciile Centrului pentru persoane fără adăpost.

Poliția Locală Brașov face, ca în fiecare sezon rece, apel către locuitorii orașului care, întâlnesc astfel de cazuri disperate, să sune la dispeceratul instituției la numărul scurt 0268.954”, a spus Anca Lautaru, purtatorul de cuvant al POLITIEI LOCALE BRASOV.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: