Persoană accidentată, recuperată de salvamontiști de pe un traseu turistic

Ieri, 31.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Totodata, vorbim si despre o persoana care s-a accidentat in timp ce cobora pe traseul turistic cruce albastra. Dupa ce li s-a acordat primul ajutor, persoanele accidentate au fost coborate in siguranta la baza muntelui, unde, pentru 2 dintre acestea, a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD venite in sprijin, care le-au transportat catre unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.
Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.
De asemenea, daca doriti sa faceti o plimbare pe traseele turistice din zona, asigurati-va ca sunteti echipati corespunzator si ca aveti incaltari specifice pentru munte, care sa va ofere aderenta necesara in astfel de cazuri.
De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 216 cazuri, implicand 220 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

 

foto arhiva

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: