Persoană accidentată în timp ce practica ciclismul montan în Postăvaru

O altă persoană a fost accidentată astăzi în timp ce practica ciclismul montan. Aceasta se afla pe traseul destinat coborârii din Postăvaru, Red Line, unde imediat după plecare, la unul dintre kicker-ele amenajate, a ratat aterizarea.

„În urma căderii, ciclistul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștientă, un traumatism de membru inferior și multiple escoriații. După ce i s-a acordat primul ajutor, aceasta a fost coborâtă în stațiune, de unde un echipaj SMURD a preluat-o, în vederea transportului către unitatea spitaliceasca, pentru mai multe controale de specialitate.

Deoarece vorbim despre un sport în care gradul riscului de accidentare este unul considerabil, reamintim necesitatea purtării întregului echipament de protecție. 
Observăm că foarte mulți practicanți poartă doar casca. Atragem atenția că multe dintre traumatisme ar putea fi evitate sau măcar reduse, dacă pe lângă cască ar purta și genunchere, cotiere, mănuși și nu în ultimul rând protecție de spate.
Iată câteva reguli de bază, pe care toți cei care folosesc traseele de coborâre cu bicicleta ar trebui să le cunoască. 
  • Nu folosiți traseele turistice marcate, iar dacă totuși o faceți, manifestați respect față de turiști, prin reducerea considerabilă a vitezei în momentul întâlnirii lor sau în zonele fără vizibilitate. 
  • Purtarea echipamentului de protecție din care nu trebuie să lipsească casca, genuncherele, cotierele, mănușile și protecția de spate este obligatorie. 
  • Tura de recunoaștere a traseului. Aceasta se realizează pe jos sau cu bicicleta, la viteza mica, pentru a identifica obstacolele și modul de a le aborda. 
  •  Nu se staționează sau se urcă pe mijlocul traseului și în zonele fără vizibilitate. 
  •  Atenție sporită în zonele de intersectare cu alte trasee. Totodată, în aceste zone, se va reduce considerabil viteza. 
  •  Alegerea nivelului de dificultate a traseului în funcție de pregătirea tehnică și fizică. 
  •  Adaptarea vitezei în funcție de nivelul de experiență. 
  •  Este important ca atunci când alegeți traseele de coborâre (downhill) să aveți echipament și bicicleta dedicate acestor tipuri de trasee. 
  •  Pentru a beneficia de aderența maxima în timpul coborârii, este important ca starea cauciucurilor să fie bună, în special pentru roata din față.” – Salvamont

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: