Pericolul eliminării supraimpozitării contractelor part-time. Taximetriștii sau jurnaliștii vor fi angajați cu 2 ore deși vor lucra 8 ore

Plenul Camerei Deputaților, cameră decizională, a adoptat prin vot eliminarea din Codul Fiscal a supraimpozitării contractelor de muncă part-time.

Mulți români consideră că eliminarea supraimpozitării contractelor part-time este o decizie bună a Guvernului Orban, dar nu știu ce pericol îi paște pe mulți angajați de la privat. Măsura de a supraimpozita contractele part-time a fost luată în primul rând din dorința ca mulți dintre angajații de la privat să nu se trezească că ajung la bătrânețe să aibă o pensie foarte mică. O parte dintre angajatori, mai ales proprietarii care dețineau companii de taximetrie, dar și cei din zona media, treceau pe carte de muncă a angajaților 2 ore chiar dacă persoana respectivă lucra 8.

Pentru a evita plata impozitelor, angajatorii se foloseau de această portiță. Dacă angajații nu se plâng fiind bucuroși să aibă un loc de muncă, pe viitor acest aspect îi va afecta foarte mult. Pensia se stabilește în funcție de contributivitate. Cum unii sunt trecuți cu 2 ore pe cartea de muncă, clar că atunci și taxele la stat sunt mici, iar pensia va fi la fel. În aceste condiții, România se va trezi cu foarte mulți pensionari care abia dacă vor putea supraviețui de pe o zi pe alta. Atunci tot statul va trebui să intervină. Din acest motiv, corect ar fi ca acest guvern să găsească soluții legale pentru a-i proteja de abuzuri pe angajați.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: