Percheziții la spital, arestări la spital, desființare spital

Unii construiesc spitale, alții le desființează

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Muncipal Făgăraș, Mariana Câju, a comentat decizia de astăzi a Consiliului Județean Brașov cu privire la desființarea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru.

”Dacă în alte județe din țară, conducerea Consiliului Județean face tot posibilul ca să mențină unitățile spitalicești pe linia de plutire și demarează procedurile necesare pentru construirea de noi spitale, la Brașov, totul este pe dos. Joi, am asistat la ”moartea” unui spital important din județ, un spital necesar pentru Brașov. Este vorba despre Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru.Mai exact, aleșii județului în frunte cu președintele Adrian Veștea, au decis din PIX desființarea unității medicale, fără să se gândească și la consecințe.

În primul rând, vorbim despre zeci de pacienți, iar în al doilea rând despre angajații de acolo care, nu știm exact ce se va întâmpla cu ei, în pofida cuvintelor frumos așezate în proiect.

”Personalul care își desfășoară activitatea în cadrul Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru se preia prin transfer în funcție de domeniul profesional în care activează pe locurile vacante din cadrul sistemului sanitar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie și Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și/sau din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului”.

Cum adică ”personalul va fi preluat prin transfer pe locurile vacante”. A prezentat cineva lista cu locurile vacante din aceste spitale? Oare nu trebuia, în primul rând, să fie analizat acest aspect? La acest spital există și un contract de finanțare. Ce se va întâmpla cu el? Cei din conducerea județului au impresia că acesta poate fi transferat așa, cu ușurință, de la un spital la altul?

Concluzia mea este că pentru conducerea Consiliului Județean Brașov sănătatea nu este pe primul loc, așa cum este în alte județe din România”, a spus Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Muncipal Făgăraș.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: