Percheziţii la sediul unor societăţi comerciale din Braşov

Procuror al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe prev. de art. 1398 din Legea nr. 8/1996, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe prev. de art. 140 alin. 1 lit. d din Legea nr. 8/1996, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiționat prev. de art. 1411 alin. 2 din Legea nr. 8/1996 și  spălare a banilor prev. de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, toate cu aplic. art. 35 alin. 1 și art. 38 alin. 1 din Codul penal.

În cursul zilei de astăzi, 28 septembrie 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorului de caz, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Brașov, la sediul unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat că au fost puse la dispoziția publicului, prin intermediul unui site on-line, fără acordul titularilor, opere protejate – programe de televiziune cu acces condiționat, fiind încasate sume de peste 1.500.000 lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste servicii, sume de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor.

În cauză se beneficiază de suportul specialiștilor din cadrul Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi a polițiștilor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: