PER cere PNLului interzicerea prin lege a traseismului parlamentarilor și solicita alegerea primarilor in doua tururi

Victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis obligă și mai mult PNLul la o guvernare corecta și fără erori. Abia de astăzi, guvernul Orban intra in febra guvernării și va trebui sa își asume promisiunile afirmate înaintea moțiunii de cenzura. Cu toate acestea, se impun și alte măsuri urgente și necesare pentru stabilirea ordinii și a disciplinei pe scena politica românească, din respect pentru voturile date de romani. Astfel, Partidul Ecologist Român solicită partidului aflat la guvernare să adopte în Parlament legea care să interzică parlamentarilor să mai migreze către alte partide. Traseismul parlamentarilor în timpul mandatelor este o dezamagire pentru electorat dar mai ales un instrument sigur pentru reconfigurarea majorității parlamentare. Așadar, in numele corectitudinii și al respectului fata de votanții din România, PNL trebuie sa facă această schimbare legislativă privind funcțiile elective.

De asemenea, solicităm PNLului modificarea legislației electorale privind alegerea primarilor în două tururi, amendament arzător, cu efecte imediate la alegerile locale din această primăvară! Eliminarea pragului electoral sau scăderea de la 5 %, la 3%, eliminarea listelor de semnături, precum și alte modificări ce vizează finanțarea partidelor parlamentare sunt solicitări concrete pe care ecologiștii le doresc de mulți ani.

Considerăm că doar după atingerea acestor obiective legislative, scena politica din România va fi cu adevărat reprezentativă pentru romani, iar de astăzi PNL are șansa se a schimba istoria!

Dănuț POP
Președinte
Partidul Ecologist Român

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: