Pensionari la 40 de ani. Statul care își bate joc de cetățenii corecți și muncitori

Specialii din sistemul de pensii. Cum primesc unii bugetari și pensii speciale, dar și bani de chirie sau de combustibil.

Statul român își bate joc de cetățenii săi. După 1990 încoace, parlamentarii care s-au perindat pe la”Casa Poporului ”au aceptat tot felul de înțelegeri cu anumite categorii sociale pe care le-au favorizat comparativ cu celelalte. Printre ele se numără sistemul militar, dar și justiția. Astfel, pe lângă salariile enorme pentru o țară ca România, unde 80% din populație încasează salariul minim pe economie, polițiștii, militarii, magistrații, parlamentarii, dar și alte categorii, încasează și pensii speciale. De vină este statul, nu cei care primesc, clar, pentru că a acceptat această discrepanță, aceste pensii speciale. Mai mult decât atât, s-a ajuns încât angajați de la MAI să iasă la pensie la vârste cuprinse între 40 și 45. Chiar de curând s-a pensionat la 40 de ani un fost șef din Jandarmerie.

O adevărată sfidare pentru oamenii de rând care stau și muncesc prin fabrici câte 8 ore ca din banii lor o parte să meargă și pe aceste pensii speciale. Adică unul care muncește zi de zi în fabrică iese la pensie la 65 de ani, iar unul din sistemul de stat la 40… De ce ar fi mai special militarul sau polițistul, având în vedere că dacă ești pe stradă și te ia cineva la bătaie, de cele mai multe ori, ei ajung la sfârșit când deja ești bătut măr sau nu intervin până nu se calmează spiritele. De asemenea, România nu a avut război, deci militarii care au ieșit la pensie la vârste de genul, și-au riscat viața pe undeva? Poate la popotă… Cu excepția celor care au plecat în operațiuni speciale, dar care s-au dus de bunăvoie, ceilalți au avut un job normal, dar cu facilități. Să nu uităm de chirii și decont la benzină, inclusiv pentru magistrați. De ce ar trebui statul să plătească astfel de chirii având în vedere salariile mari din sistem?

Poate acum înțeleg și românii de ce scade populația țării, de ce pleacă tinerii unde văd cu ochii, pentru că România își bate joc de ei. De ce să trăiască și să muncească într-o țară de piloși pe salarii de mizerie, când pot munci oriunde în lumea asta pe salarii decente. De ce să muncească aici să plătească pensii speciale acestor indivizi care nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea țării? De ce să plătească ei pentru chirii? În acest ritm, România se va transforma doar într-o țară de bugetari care, la un moment dat, se va duce în cap de tot. Nu poți ca stat să îți bați joc de oamenii care muncesc și au grijă să țină un sistem în viață, pentru că nu bugetarii contribuie la economia țării, ci privatul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: