Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Suma de bani salvată este foarte mică comparativ cu ce merge spre pensiile magistraților, polițiștilor sau militarilor

Parlamentarii au votat inițiativa PSD.

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Proiectul PSD a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la PNL și USR. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare. ” Amendamentele astea care ar putea fi neconstituționale au fost depuse de USR PLUS. Mă bucur să anunț că inițiativa PSD este cea care va fi supusă pentru aprobare. E un moment important pentru România, pentru această generație care este astăzi în Parlament și mă așteptam să fim mai calmi.”, a spus Alfred Simonis de la PSD.

Suntem astăzi într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetățeanului român. Are ocazia să arate că cine împarte nu își face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și nu pentru privilegiați. Sănătatea democrației românești depinde de capacitatea noastră de a lăsa populismul, demagocia, dorința de a obține venituri. Nu e drept ca parlamentarii să își dea pensii speciale în timp ce românii trăiesc cu pensii mici”, a comentat și Ludovic Orban, președintele PNL.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: