Pe unde s-au plimbat aleșii locali din Brașov și ce sume de bani au cheltuit

Consilierul local Șerban Șovăială a făcut public lista cu deplasările aleșilor locali din 2016 și până în prezent. Cei mai plimbăreți aleși sunt: Costel Mihai (PMP, viceprimar) – 10 deplasari, Urse Gabriela (PSD) Alexandra Crivineanu (PSD) si Arnold Ungar (FDGR) cate 4 deplasari, Ciovica Octavian (PNL), Tarabuta Dumitru (PSD), Oprica Adrian (PNL) si Top Ferghete C (PNL) cate 3 deplasari, etc. În total, din 2016 și până la mijlocul anului 2016 s-au cheltuit cu deplasările consilierilor locali aproximativ 57.000 de Euro.

Asa cum am promis, iata ca am primit raspunsul cu deplasarile consilierilor locali ai municipiului Brasov si ai angajatilor primariei Brasov si le fac publice (acestea fiind, oricum, date publice, dar transparenta primariei lasa de dorit).

Pentru o corecta analiza, iata si mambrii comisiei 7 a consiliului local, cea care are in atributii si relatiile externe.
Serban Sovaiala (independent) – presedinte
Alexandra Ioana Crivineanu (PSD) – secretar
Mihai Costel (viceprimar) (PMP) – membru
Neacsu Alexandru (PMP) – membru
Adina Donosa (PER) -membru.

Ai fi zis ca, in calitate de presedinte al acestei comisii, ar fi trebuit sa stiu cine si unde s-a deplasat prin natura functiei in comisia de relatii externe. Aiurea, primarie, in speta doamna Cecilia Doiciu, directoarea biroului de relatii externe, are mersul ei, care este complet paralel cu al oricui din comisie, cu exceptia, banuiesc, a domnului viceprimar, caruia ii este subalterna prin fisa postului. De ori de cate ori am incercat sa stabilesc un modus operandi comun, prin care sa ne unim eforturile, daca tot se cheama ca “ne ocupam” de acelasi domeniu, m-am izbit de un zid de netrecut.Deci cititi, analizati, trageti concluziile personale”, a scris Șerban Șovăială pe pagina sa de facebook.

Consilierul a explicat și cum a vrut să-și plătească singur deplasarea în Japonia.

Referitor la deplasarea in Japonia, la care am participat, vreau sa va spun urmatoarele: cand mi s-a propus sa merg, mi s-a parut ca prezenta mea se justifica prin functia de presedinte al comisiei de relatii externe, dar totusi am conditionat participarea de achitarea costurilor din buzunarul personal. Mi s-a explicat ca nu se poate, asa ca, in Japonia, l-am intrebat pe ghid cat a costat biletul de avion (restul cheltuielilor din Japonia fiind acoperit de primaria Musashino). Mi s-a spus ca a fost undeva pe la 800$ de persoana. Adaugand si costul ghidului pentru o saptamana, am apreciat valoarea per capita la cca 1.500$, adica vreo 7.000 lei de persoana, baqni pe care, neputand sa ii achit primariei, i-am donat catre diverse cauze sociale (o gradinita, un ONG care se lupta pentru salvarea unei parti a Scheiului, etc). Totusi, acum vad ca deplasarea a costat aproape 2.600$ de persoana. Ma intreb ce anume a dus pretul atat de mult in sus”, a conchis consilierul.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: