Cand politistii stau mai mult pe facebook decat in strada si se pensioneaza la 43 de ani…

Da, sunt revoltat de cazul celor doua fete ucise de bestia din Caracal. Sunt revoltat pentru ca in 3 luni de la prima disparitie politistii si procurorii nu au facut nimic. Sunt revoltat pentru modul in care poate fi identificat apelul unui telefon in Romania anului 2019…pentru modul in care a tratat cazul politistul de la 112, dar si pentru tot ce s-a intamplat in aceste zile.
Ne miram de atitudinea angajatilor din sistem, dar nu vedem de unde pleaca totul. Nu ne uitam la pensiile nesimtite pe care le incaseaza fostii politisti sau procurori. Chiar daca politistul a stat “pitit” printr-un sat, pensia este la acelasi nivel ca a unuia care a fost sectorist printr-un cartier rau famat. La fel si cu procurorii. Indiferent ca au facut treaba sau nu, peste 10 mii de lei le vin acasa la pensionare. Ne miram cand vedem cate un tanar politist iesit la pensie la 43 de ani. Ne intrebam cum este posibil…pai oare cum?
Cu ajutorul statului,care,  de 30 de ani ne umileste si tot inventeaza pensii speciale.
Ne miram de atitudinea golaneasca a unor politisti, cu comportament de maidan, dar nu ne intrebam cine i-a lasat sa ajunga la acest nivel. S-a ajuns incat unii politisti stau mai mult pe facebook decat in strada. Pentru ca pot, pentru ca nimeni nu se ia de ei desi exista cadru legal, iar statutul politistului este clar. Isi dau cu parerea despre orice, se considera priceputi la toate, incita la violenta, dar nimeni nu este interesat, pentru ca se poate in Romania. Mai mult de atat, unii “jurnalisti” de la televiziunile mari ii mai si invita la emisiuni, ii ridica in slavi pe acesti indivizi care ar trebui cercetati pentru tainuire, pentru ca asa se numeste fapta pe care o cunosti si o raportezi dupa…ani. Ne aducem aminte de cazul barbatului care a omorat un politist la Timis…s-a sinucis in arest…pentru ca se poate. Bineinteles, in retelele de socializare politistilor le parea rau ca individul nu a “ripostat”, sa aiba motiv sa-l impuste. In cazul politistului pedofil nu s-a mai pus problema, din contra, a tot fost aparat de colegi. Si acum in cazul celor doua fete politistii au fost nicaieri…pentru ca nu le pasa.
Crime neelucidate, masini ale jurnalistilor incendiate…de ce, pentru ca asa s-a mers in Romania pe principiul ca se poate, iar sefii institutiilor tac. In urma cu cateva luni, am vazut cum stau la aceeasi masa magistratii cu inculpatii…nu sa se salute, ci sa discute pret de jumatate de ora. Cum este posibil?
Pai traim in Romania, iar aici de 30 de ani asta se perpetueaza…
Ce au facut politicienii de 30 ani in acest domeniu? Nimic!
Ce vor face acum? Nimic!
Daca ar fi de trecut prin Parlament o lege cu pensii speciale, s-ar rezolva imediat, dar asa…
Sunt revoltat…

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: