Pe 2 octombrie se dă startul la Jocurile Cartierului Răcădău

Unul dintre proiectele de hotărâre care vor fi dezbătute de consilierii locali în ședința de consiliu din data de 29 septembrie este acordul dintre Municipalitate și Grupul de Inițiativă Răcădău pentru organizarea evenimentului ,,Jocurile Cartierului Răcădău’’. Propunerea organizatorilor este ca evenimentul să aibă loc în 2 octombrie 2021, între orele 11:00 – 14:00, în Parcul Trandafirilor din Municipiul Brașov.

Evenimentul este realizat cu ajutorul Fundației Comunitare Brașov, cu finanțare din Fondul Sportul pentru toți – pilonul Jocurile Cartierului, finanțat de Decathlon România, program ce are ca scop organizarea de acțiuni și evenimente sportive ca alternativă a petrecerii timpului liber și a educației pentru mișcare a comunității.

Conform proiectului de hotărâre, Municipalitatea, în calitate de partener, va pune la dispoziția organizatorilor, gratuit, domeniul public necesar pentru desfășurarea acestui eveniment.

Sub sloganul ,,Jocurile olimpice s-au terminat doar la televizor! În Răcădău, flacăra olimpică și entuziasmul ard în noi neîncetat!”, organizatorii le propun celor mici și mari activități sportive, concursuri și jocuri recreative, prin care să redescopere beneficiile mișcării.

De la ora 11:00 la ora 14:00, în Parcul Trandafirilor, atât pe zona verde, cât și pe aleea principală, copiii, părinții și bunicii se vor putea bucura de jocuri de volei, badminton, frisbee, fotbal (îndemânare), săritul elasticului, yoga, pilates. Pentru cei mai mici dintre noi vor fi exerciții de baby-gym și bineînțeles, desene pe asfalt. Nu puteau să lipsească competițiile de șah și table din parc, împreună cu concursurile distractive pentru familii și prieteni: alergat în sac, lingura de lemn cu ou, cursa cu obstacole.

De la 13:00 la 16:00, zona peretelui colorat Magnolia va fi dedicată competițiilor și jocurilor de baschet, tenis cu piciorul, trotinete, role, biciclete, darts. Aici, cei mai îndemânatici dintre practicanții sporturilor sunt invitați să-și dovedească măiestria.

De la 11:00 la 15:00 se desfășoară Quest-ul: parcurgerea unui traseu în Răcădău, cu harta în mână, în care participanții vor trece printr-o serie de puncte de interes local. Cei care vor reuși să termine acest traseu până la ora 15:00 vor participa la o tombolă cu premii. Sunt invitate la descoperirea cartierului, prin mers pe jos, sănătos, persoane de toate vârstele.

Acțiunea este finanțată de Decathlon România, inițiată de către Fundația Comunitară Brașov, implementată de Grupul de inițiativă A.M.I. și susținută de centrul comercial Magnolia – Prieteni în Răcădău.

Accesul este liber, indiferent de vârstă și de condiție fizică, iar înscrierea se va face în ziua evenimentului, direct la locul de desfășurare a activităților, respectând normele legale în vigoare privind COVID-19.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: