(P)Brașovul, reper în chirurgia cardiacă

De la începutul lui 2019, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Brașov, doctorul cardiolog Florin Orțan, derulează, împreună cu echipa sa, implementarea unui program de chirurgie cardiovasculară, care s-a concretizat ieri, când a fost realizată prima intervenție chirurgicală pe cord deschis, în sistem public, din Brașov.

„A vedea cum, după aproape doi ani, timp în care am făcut pașii necesari, respectiv dotarea secției cu aparatură, apoi aducerea echipei complete de chirurgie cardiovasculară, de la Târgu Mureș, reprezintă împlinirea că am reușit să întorc binele pe care l-am primit de la brașoveni.
Îi mulțumesc fostului meu coleg de facultate, iată, astăzi, colegi în același spital, chirurgului cardiovascular, Sorin Baloș, că a crezut în acest proiect și în capacitatea mea de a manageria acest proces complex.” spune dr. Florin Orțan

Medicul Florin Orțan subliniază faptul că, profesând în sistemul de sănătate public, acesta cunoaște cel mai bine nevoile și deficiențele cu care brașovenii se confruntă.

” Credința mea profundă este că un oraș nu se poate dezvolta și nu poate crește sănătos fără un sistem medical bine pus la punct, în care cetățeanul, de data asta în calitate de pacient, să se simtă în siguranță și încrezător că orice problemă ar avea, va fi rezolvată de specialiști motivați și bine pregătiți.
De ieri, am satisfacția că am reușit să redăm brașovenilor încrederea de a-și trata bolile de inimă, aici, acasă, fără a mai fi nevoie să plece în alte centre medicale.” a declarat cardiologul Florin Orțan

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 21200019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: