Parteneriat Public-Privat pentru combaterea pandemiei la Brașov

În urma scrisorii deschise trimise domnului Ministru al Sănătății Dr. Nelu Tătaru din data de 15.06.2020 de către consilierul local brașovean Cristian Macedonschi, a primit acesta o invitație din partea doamnei Dr. Elena Andrea Neculau, director executiv la Direcția de Sănătate Publica Brașov, pentru a purta o discuție despre situația actuală a pademiei.
Invitația a fost lansată pentru a discuta și despre rezultatele proiectului de solidaritate europeana inițiat la Pforzheim de consilierul local brașovean in parteneriat cu Societatea Romano-Germană condusă de doamna președinte Oana Krichbaum care este brașoveancă dar și consilier local ales la Pforzheim din partea CDU.
Acțiunea demarată pentru Brașov în Germania de societatea civilă a strans echipamente și materiale de protecție în valoare de peste 120.000 de Euro, iar o echipă de medici condusă de Dr. Thushira Weerawarna, șeful secției de pneumologie de la spitalul Siloah din Pforzheim, a venit pentru 5 zile la Brașov să lupte alături de medicii din linia întâi împotriva virusului.
Printre donațiile din Germania se numără și un bronchoscop nou din partea producatorului german Wolf Medizingeräte precum și 3 aparate de ventilație de ultimă generație din partea Spitalului Siloah dar și un numar mare de materiale de protecție, maști și dezinfectante.
În Romania s-a alăturat acțiunii și producatorul român de dezinfectante Hygienium cu o donație substanțială.
„În urma intalnirii avute am înțeles situația actuala în care se află Brașovul dar și cea în care se află  instituția brașoveană care se luptă din răsputeri să limiteze răspandirea virusului în rândul brașovenilor. Mi-am aratat toata deschiderea de a ajuta in parteneriat public-privat atât în comunicare prin crearea unui Task-Force de influenceri locali cât și în organizarea unui grup de voluntari care să ajute DSP Brașov în realizarea unui studiu de seroprevalență a infecției cu SARS-COV-2 la Brașov“ a declarat consilierul local Cristian Macedonschi, președintele Asociației Smart City Brașov.
Pentru acest proiect este nevoie de 6-8 voluntari care să convingă brasovenii să participe la studiu pentru a determina gradul de răspândire a virusului in rândul populației brașovene.
„Totodata trebuie extinsă infrastructura IT a direcției pentru a eficientiza anchetele epidemiologice în sistemul informațional 9SOS programat și pus la dispoziție de voluntari din cadrul Romanian Business Leaders și gestionat de Gabriel Aftenie în calitate vicepreședinte coordonator al Asociației Open Knowlege .
Pentru acest proiect avem nevoie de posturi de lucru, laptouri sau desktopuri care să fie operate de voluntarii instruiți sicare să facă eficientizeze astfel anchetele epidemiologice pentru DSP“ a mai declarat Cristian Macedonschi
Rețeaua de calculatoare necesară extinderi call-centerului DSP trebuie dotată atât cu calculatoare cât si cu căsti pentru operatori.
“DSP Brașov a înțeles că viața cetățenilor depinde de viteza cu care reacționează în fața pandemiei. Prin serviciul 9SOS este sigurul DSP din Romania care răspunde in interval de 60-90 de secunde la apeluri. Datele pacienților sunt centralizate și consolidate la fiecare apel fiind accesibile instant Epidemiologilor și Medicilor de Familie.
Am oferit serviciu 9SOS gratuit Ministerului Sănătății, DSU și altor DSP din țară dar am fost mereu refuzați fără nici o explicație. Majoritatea preferă să lucreze pe telefoane mobile, să folosească formulare pe hârtie și tabele Excel. Asta înseamnă Digitalizare pentru ei.” a adăugat domnul Gabriel Aftenie
În Germania sunt implicați în lupta împotriva SARS-COV-2 și medicii de familie care joacă un rol foarte important în efectuarea anchetelor epidemiologice. Aceste anchete se pot face și în Romania prin medicii de familie care au acces la datele 9SOS și pot fi de mare ajutor.
„Salut decizia luată de Casa de Asigurări de a include și cabinetele de medicină de familie în programul de stimulare și recompensare pe perioada de urgență dar sunt de parere că aceastâ stimulare trebuie să continue pâna la sfărșitul pandemiei, munca acestora fiind indispensabilă in lupta anti COVID19 și o felicit pe domna doctor Neculau pentru eforturile depuse de a digitaliza sistemul de sănătate puplică la Brașov.“ a concluzionat Macedonschi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: